Општинско веће у Пријепољу повукло сагласност на финансијски план и програм пословања ТO и библиотеке 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Општинско веће у Пријепољу повукло сагласност на финансијски план и програм пословања ТO и библиотеке
Trenutno na sajtu: 268       |       Podeli:
08.02.2022 | 1 коментар(а)



Пријепоље – Иако је Општинско веће у Пријепољу недавно, након бурне расправе и низа примедби,

дало сагласност на финансијски план и програм пословањања за ову годину Туристичке организације и Библиотеке „Вук Караџић” и проследило одборницима на усвајање, данас је та одлука промењена.

Наиме, на иницијативу првог човека општине Владимира Бабића, Општинско веће је усвојило закључак којим предлаже да се ове две тачке повуку са дневног реда Скупштине општине, која је заказана за четвртак.

Наизглед мирну политичку сцену у Пријепољу, крајем минуле године усталасало је запошљавање радника у Туристичкој организацији и Библиотеци “Вук Караџић”. Сталан посао у Библиотеци добила је актуелна директорка Турстичке организације, иначе по струци архитекта, док би на унапређењу туризма убудуће требало да брине медицинска сестра, која је добила сталан посао у Туристичкој организацији.

Већници сумњају у законитост спроведеног конкурса, па траже извештај комисије која је спровела цео процес запошљавања, а док извештај не стигне одборницима предлажу да са дневног реда повуку тачке које се тичу програма пословања поменуте две установе.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић, фото: А.Ровчанин

„Сматрам да се ништа не губи, тиме што смо померили усвајање планова и програма пословања. Морамо размотрити и све околнисти везане за рад и запошљавање у ове две установе”, наводи председник општине Владимир Бабић.

Он поручује да се закон мора поштовати, без обзира на могуће политичке последице које може да проузрокује повлачење тачкака са дневног реда локалног парламента.

„Поента свега је да се са законом не можемо играти. Ми смо ту да спроводимо законе Републике Србије, да спроводимо све подзаконске уредбе и остале одлуке. Ко год покуша да заобиђе закон мораће да сноси последице и да одговара”, изричит је Бабић.

Општинско веће формирало је тимове који би требало да се старају о спровођењу пројетка уређења зелене пијаце у Пријепољу и изградње фудбалског игралишта, за шта је новац обезбедила држава.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje sednica vladimir babic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Prijepoljac

    Svaka cast Vlade.Kako vam udjose mufty u vlast vi ste stali sa radom totalno.Zbog ovog poteza imaces veliku podrsku tvojih sugradjana.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.939.654 посета
    Тренутно на сајту: 268 посетилац(a)