Река Петница, вешто скриван туристички бисер 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Река Петница, вешто скриван туристички бисер
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
07.09.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Једно од најживписнијих села у западној Србији свакако је Потпећ, надалеко познато по истоименој пећини
Петница једна од најлепших на западу Србије, фото: РИНА

која има највећи улаз пречника читавих 50 метара. Међутим, поред ове туристичке атракције ако вас пут наведе у овај део земље, природне лепоте фасцинирају и остављају без даха.

„Петница је река понорница која излази из пећине и тече кроз село, да би се на крају улила у Ђетињу. У њеном горњем току се јављају специфичне каскаде, али су веома мале, тек након неколико стотина метара оне прерастају у веома лепе водопаде. Ако се провучете кроз шибље стиже се у мали кањон. Ту су прелепе каскаде и водопад висине осам метара“, рекла је за РИНУ, Милица Вуковић која је рођена у овом селу.

Епидемија корона вируса везала је бројне грађане за Србију, тако да овај локалитет ушушкан у шумовитом подручју ове године бележи рекордну посећеност. Река Петница надалеко је позната као изузетно чиста и богата рибом, тако да је на њеним обалама у селу Потпећ начичкано неколико рибњака, и сви раде одлично, а ресторани су пуни.

„Већ децинијама уназад овде пoстоје рибњаци, а ја сам наставила породичну традицују, као и моји рођаци. Река Петница јако је погодна за узгој рибе, због њене темепартуре која се чак и у зимским месецима креће између осам и дванаест степени. Никада не леди и то је јако важно за опстанак рибе. Иако на Петници има шеснаест рибњака има за све нас. Да би риба била добра и квалитена мора редовно и квалитетно да се храни, а о хигијени и чистоћи базена мора да се води рачуна свих 12 месеци у години“, каже Милица.

Да бисте стигли до села Потпећ морате проћи кроз Злакусу, село које је упознао читав свет по делима вредних грнчара. Зато је овај део изузетан, уколико се олдучите да за викенд себи дате одушка у прелепој природи уз ведре и насмејане људе и незаобилазну домаћу трпезу и фантастичен рибље специјалитете.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesto skrivan biser petnica reka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.933.022 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)