Održan 12. memorijalni šahovski turnir u Bogdanici 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Održan 12. memorijalni šahovski turnir u Bogdanici
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
03.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - U nedelju, 30. aprila 2023. godine održan je 12. po redu memorijalni šahovski



turnir „Milojka Knežević” u Bogdanici. U dve kategorije takmičilo se ukupno 58 takmičara, 20 u juniorskoj konkurenciji i 38 seniora.

Organizator turnira je OŠ „Ivo Andrić” Pranjani, izdvojeno odeljenje u Bogdanici, a cilj turnira je promocija šaha među decom i omladinom, razvoj ljubavi prema sportu i negovanje drugarstva i prijateljstva.

Na početku turnira prisutne je pozdravio Zoran Pantović, direktor škole, koji je tom prilikom preneo pozdrave predsednika opštine Gornji Milanovac, Dejana Kovačevića, i predstavnika šah kluba „Proleter” iz Mindena. Veliki broj takmičara svake godine govori o tome da je šah sve popularniji kako kod odraslih tako i kod dece. Zahvaljujući ovom turniru, u proteklih nekoliko godina, organizuje se opštinsko prvenstvo u šahu na kome učestvuje veliki broj dece iz milanovačkih osnovnih škola. Ovo je lepa prilika da se promoviše rad škole kao i samo mesto, koje je već postalo poznato po ovom šahovskom turniru.

Pored domaćih takmičara, na turniru su učestvovali šahisti iz šahovskih klubova „Metalac” iz Gornjeg Milanovca, „Borac” iz Čačka, „Slanuša” iz Užica kao i pojedinci iz Beograda, Donje Gorevnice, Pančeva, Bajine Bašte, Duškovaca, Ježevice i drugih mesta.

Po završetku turnira pobednicima je pehare uručio predsednik Mesne zajednice Bogdanica Branimir Knežević, dok se Zoran Pantović zahvalio na podršci svojim kolegama, roditeljima učenika koji školu pohađaju u Bogdanici, Fadilu Nerudinu i Mileti Stanojeviću iz Nemačke, istakavši da se nada da će ovaj turnir trajati još dugo godina.

Pobednici dvanaestog šahovskog turnira „Bogdanica 2023.” u kategoriji juniora su:

- Vidak Nešković - prvo mesto
- Bogdan Eraković - drugo mesto
- Aleksandra Stojadinović -treće mesto

U kategoriji seniora :

- Zoran Milošević - prvo mesto
- Sami Al Atarji -drugo mesto
- Miloš Teofilović - treće mesto


Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC BOGDANICA TURNIR SAH

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.277.463 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)