Užički odbornici usvojili prvi rebalans budžeta 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Užički odbornici usvojili prvi rebalans budžeta
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
29.06.2023 | 0 коментар(а)



Užice - Odbornici Skupštine grada Užica usvojili su rebalans budžeta, prvi u ovoj godini. Umesto



4,58 milijardi koliko je prvobitno planirano budžet za 2023. godinu iznosiće 4,98 milijardi dinara, navodi se na sajtu grada Užica.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, budžet je planiran prema realnim pokazateljima i realnim kretanjima, pa se i danas dodatno uvećava na osnovu onoga što je izvesno, a to su pre svega sredstva opredeljena od strane ministarstava za realizaciju važnih projekata.

„Nastavljamo sa ulaganjima u zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost. Brinemo o zdravlju građana, a pored projekata koje smo uradili u prethodnom periodu nastavljamo dalje. Između ostalog, u toku su radovi na rekonstrukciji ATD-a. Trudimo se da vodimo računa o našim najugroženijim sugrađanima sprovodeći adekvatne mere iz oblasti socijalne politike, a tako će biti i u budućnosti. Ponosna sam na činjenicu da se najveći deo budžetskih izdvajanja i projekata koje sprovodimo odnosi na decu, obrazovanje i mlade. Tu, pre svega, mislim na finansiranje rada predškolske ustanove, finansiranje škola, investicije u vrtiće, u školske objekte. Nastavljamo sa proširivanjem kapaciteta vrtića. Gradimo novi vrtić na Carini, gradimo vrtić u Karanu, pripremaju se kapaciteti u Kremnima, uskoro i u Zlakusi. Nastavljamo sa velikim investicionim ciklusom obnove, sanacije i rekonstrukcije škola. Sledi rekonstrukcija ’Prve osnovne škole kralja Petra II’, nastavlja se rekonstrukcija OŠ ’Dušan Jerković’. Jedan od važnih projekata koji sledi jeste i formiranje regionalnog trening centra u prostoru stare kasarne, projekta vrednog blizu pet milona evra, za koji smo, takođe, dobili podršku od strane države. Reč je o projektu u oblasti dualnog obrazovanja, sa akcentom na školovanje kadrova za potrebe naše, ali i privrede celog regiona”, kazala je gradonačelnica.

Ona je podsetila i na ulaganja u oblast kulture gde je od resornog ministarstva stiglo 120 miliona od ukupno 300 miliona dinara, za realizaciju važnog projekta “Užice prestonica kulture Srbije 2024. godine”, koji pored unapređenja procesa i novih sadržaja omogućava i ambiciozan plan rekonstrukcije postojećih i izgradnju novih objekata u ovoj oblasti. Takođe prema njenim rečima značajno je uvećan budžet za sport, sportsku infrastrukturu i manifestacije,a pripreme su otpočele i za MOSI čiji je Užice domaćin naredne godine. Sve je veći i budžet za poljoprivredu i direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima.

“Nažalost, svedoci smo situacije da su usled više sile naši poljoprivredni proizvođači, posebno u Lužničkoj dolini, pretrpeli veliku štetu, kako na infrastrukturi, tako i na usevima i zasadima. Moramo pokazati solidarnost i adekvatno reagovati. Kao grad smo već intervenisali po pitanju jednog dela infrastrukture, a u narednom periodu nas očekuje puno posla kada je reč o sanaciji i rekonstrukciji puteva, mostova i rečnih korita. Predloženim rebalansom delimično odgovaramo na ove potrebe. Predloženim rebalansom odvajamo i dodatnih 13 miliona dinara za oblast turizma kao i 150 miliona dinara za ulaganja u putnu infrastrukturu” rekla je dr Raković Radivojević.

Usvojen je i Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Užica za 2022. godinu.

 

 

Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice skupstina rebalans budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.350.038 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)