Министарка Татјана Матић посетила Пријепоље, потписан уговор за санацију парка Народних хероја 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Министарка Татјана Матић посетила Пријепоље, потписан уговор за санацију парка Народних хероја
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
01.03.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Министарска трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила

је општину Пријепоље и том приликом разговарала са руководством те локалне самоуправе о пројекту адаптације парка „Народних хероја“, за шта је министарство на чијем је челу издвојило 39,5 милиона динара. Такође, на састанку је било речи и о будућим инвестицијама које би требало да се реализују у овој општини, као и постављању оптичког интернета у руралном и градском подручју.

Након састанка у локалној самоуправи министарка је посетила компанију Ес комерц, једног од највећих произвођача органске хране у Србији.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић и Сенад Јоновић, власник и директор фирме“ Јоновић градња“ потписали су уговор о санацији парка Народних хероја у Вакуфу, вредан 39,5 милиона динара, за шта је новац издвојила држава, преко Министрства трговине, туризма и телекомуникација. Радови на овом пројекту почеће чим временски услови то дозволе.

"Пројекат предвиђа комплетну санацију и уређење парка. Рок за завршетак радова, који би требало да почну са првим сунчаним данима, је 90 дана од увођења у посао. Поред нас послове ће изводити још две фирме из Београда", каже Сенад Јоновић директор и власник фирме „Јоновић градња“.

Председник општине Владимир Бабић исказао је задовољство што Влада Србије брине и о развоју малих средина, као што је Пријепоље. Он је навео, да је санација парка у Вакуфу велики и значајан пројекат на целу општину.

"Хвала Влади Србије што брине и о малим срединама. Надам се да је реконструкција парка само почетак добре и успешне сарадње ресорног министарства са општином Пријепоље", истакао је Бабић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је током минулих седам година општини Пријепоље за пројекте развоја туризма укупно определило близу 65,5 милиона динара. Поред санације парка у Вакуфу, ове године биће финансирана и израда пројектно техничке документације за уређење града Милешевца.

"Надам се да ће реконструкција парка, који је близу самог центра града, допринети атрактивности самог Пријепоља. Развијаћемо заједно туристички потенцијал који имате, а он ће се огледати пре свега у еко туризму, сеоском туризму, активном туризму. То је оно, што ову дестинацију може да учини привлачном туристима", истакла је министарка Татјана Матић.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, фото: ПП Медиа

Након разговора у локалној самоуправи министарка је обишла компанију Ес комерц, једну од највећих фирми у држави, која се бави производњом здраве хране и упознала са процесом израде неких производа робне марке „Волим добро у људима“.

Минисатрка ће посету Полимљу наставити у среду, када ће у Прибоју разговарати са челним људима општине о пројектима који ће бити реализовани у овој години на териотрији те општине.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje poseta tatjana matic park rekonstrukcija s komerc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.747.828 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)