Чачак добија Музеј поезије, отварање планирано током манифестације Дисово пролеће 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Чачак добија Музеј поезије, отварање планирано током манифестације Дисово пролеће
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
17.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – Национална престоница културе у 2023. године је град Чачак, а један од програма у
Илустрација, фото: РИНА

оквиру ове манифестације биће и отварање Музеја поезије које је планирано за 26. мај у оквиру Дисовог пролећа. Музеј поезије биће смештен у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис” и подразумеваће једну потпуно нову целину у овој установи културе.

„У полицама Музеја биће изложене књиге, артефакти, бројни рукописи. Ово је идеја која нас све окупља око поезије. У изради је апликација овог музеја, а на отварање ће бити позвани сви живи лауреати Дисовог пролећа да присуствују то значајном догађају”, рекла је Марија Радуловић заменица директора Градске библиотеке у Чачку.

У збирци Музеја поезије наћи ће се и рукопис Дисове песме „Можда спава” у преводу на немачки, нобеловца Петера Хандкеа, који је пре 10 година био гост Дисовог пролећа и добитник је специјалне плакете.

„Један од оснoвних циљева оснивања и отварања Музеја поезије у Чачку јесте да се писана реч и поезија што више приближе млађим генерацијама”, заључила је Радуловић.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak biblioteka muzej poezija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.491.192 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)