Стручњаци направили петогодишњи План развоја туризма у Чачку 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Стручњаци направили петогодишњи План развоја туризма у Чачку
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
22.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Бројни стручњаци окупљени у радни тим усвојили су План развоја туризма града Чачка у периоду од 2019 до 2024 године.

Једна од чланица тима проф. др Снежана Штетић каже да је уз помоћ ове стратегије сагледано тренутно стање и направљене мере за развој туризма у наредних пет година.

“Туризам може да буде водећа грана развоја у Чачку јер поседује изузетне капацитете, само је неопходно добро их искористити. Веома је битно учешће локалне самоуправе у целом пројекту, како би се улагања упутила на праву адресу. Неки видови туризма су развијени, а неки тек треба да се развијају као што су на пример сеоски и наутички туризам. Не можемо примити велике бродове, али можемо имати мала пловила која ће опслуживати стране и домаће госте”, изјавила је проф. др Снежана Штетић.

Проф. др Снежана Штетић

Локалне манифестације привлаче велики број гостију и битан су фактор развоја туризма, па је уведена њихова категоризација, а све у циљу побољшања њиховог квалитета.

“Желели смо да се уведе ред у манифестације, које су то оне најбоље и оне не тако добре, како би знали у које треба да се више улаже. У Чачку смо категоризовали 10 манифестација, а приликом оцењивања образложили смо и шта је то што свакој од њих недостаје да би била још боља. Купусијада у Мрчајевцимја је ушла у прву категоријум, али потребно је још рада да се постигне врхунски квалитет”, истакла је Снежана Штетић.

Јаковљевић: Забележен пораст страних туриста

Директор Туристичке организације Чачак, Војин Јаковљевић, очекује да ће са петогодишњом стратегијом коју су радили стручњаци, ТОЧ успети да се позиционира на туристичком тржишту Европе и света.

“Годинама је план стајао у биџету и није се радило на њему, али сада смо окупили одличан тим и прионули на посао. Чим се План развоја усвоји на Скупштини града Чачка крећемо у његову реализацију. Биће уложена средства у инфраструктуру у руралном подручју како би сеоски туризам још више заживео, а ставићемо акценат и на авантуристички и бањски туризам као и на активни одмор”, изјавио је Јаковљевић и додао да је у Чачку приметан пораст посете иностраних туриста.

Војин Јаковљевић, фото: Глас западне Србије

“Још увек се бројке сабирају и тачан број туриста који су посетили Чачак знаћемо почетком фебруара, али оно што са сигурношћу можемо да кажемо јесте да је повећан број иностраних ноћења и да смо забележили рекордну посету туриста са истока, из Јапана и Јужне Кореје. Они су највише заинтересовани за обилазак Овчарско – кабларске клисуре, манастире, културно – историјско наслеђе, али и за дегустацију наше хране”, истиче Јаковљевић.

Као садржај који ће додатно употпунити туристичку понуду Чачка ове године ће, према речима Војина Јаковљевића, бити отворене и римске терме у самом срцу града.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak turizam strategija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.758.710 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)