Letnja liga „Marko Prijović” postavila nove standarde 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Letnja liga „Marko Prijović” postavila nove standarde
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
04.07.2023 | 0 коментар(а)



Priboj - U nikad prestižnijoj konkurenciji 16 vrhunskih timova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine,



laskavu titulu pobednika 9. letnje lige „Marko Prijović” osvojila je ekipa EMDESET Trepalovac iz Prijepolja.

I ako je prošlo šest godina od tragične pogibije Marka Prijovića, osnivača Letnje lige u Priboju, čuvanje sećanja na ovog posebnog fudbalera, golgetera i po svemu izuzetnog čoveka, okupilo je njegove saigrače, prijatelje i ljubitelje fudbala od Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, preko Sjenice, Brodareva, Prijepolja, Nove Varoši, Zlatibora, Priboja do Višegrada, koji su u fer-plej atmosferi prikazali vrhunski fudbal u kom je svih pet dana trajanja Lige, uživalo oko 1.000 gledalaca svake večeri, dok su za finalno veče tribine i plato na školskim igralištima bii premali da primi sve zainteresovane gledaoce.



Organizatori turnira su i ove godine bili Sportsko udruženje „Ganicus” i Sportski savez Priboja pod pokroviteljstvom opštine Priboj. Sa rastućom reputacijom Letnje lige „Marko Prijović”, u organizaciju ove značajne manifestacije se uključio i najpoznatiji brend na tromeđi „Volim dobro u ljudima” - ES KOMERC iz Prijepolja kao generalni sponzor Lige, koju su takođe podržali i oko dvadesetak privrednika iz Priboja. Uz vrhunsku organizaciju, Letnja liga je ove godine imala i respektabilan nagradni fond koji je iznosio 250.000 dinara za prvo mesto, 120.000 za drugo i 70.000 dinara za treće mesto.

Nakon četiri dana kvalitetnog fudbala i takmičenja u grupama i četvrt finalu, u završnicu Lige su se plasirali Murić Company iz Podgorice, EMDESET Trepalovac iz Prijepolja, Orlovi s tromeđe iz Prijepolja i Dekor Iva iz Nikšića. U prvom polufinalu EMDESET Trepalovac iz Prijepolja je bio bolji od ekipe Murić Compani iz Podgorice dok su Orlovi sa tromeđe pobedili ekipu Dekor Iva iz Nikšića. U utakmici za treće mesto, bolji su bili fudbaleri iz Podgorice čime je ekipa Murić Company na svom prvom nastupu na Letnjoj ligi Marko Prijović osvojila treće mesto, pehar, bronzanu medalju i nagradu od 70.000 dinara.

U prijepoljskom finalu, viđen je izvanredan fudbal dve ekipe koje se međusobno odlično poznaju, a fudbaleri EMDESET Trepalovaca su u poslednja 2 minuta napravili preokret I poneli laskavu titulu pobednika 9. Letnje lige Marko Prijović osvojivši glavnu nagradu od 250.000 dinara. Za najboljeg golmana Lige proglašen je Stafan Lazarević iz ekipe Orlovi s tromeđe, dok je titula najboljeg strelca i igrača 9. Letnje lige Marko Prijović pripala Sretenu Cmiljanoviću koji je za svoju ekipu Orlove sa tromeđe postigao sedam golova.

Poseban human gest koji je razgalio Pribojce su priredile sve četiri ekipe koje su se plasirale u polufinale, a koje su odlučile da se priključe tekućoj velikoj humanitarnoj akciji „Za Jelenu” koja je trajala tokom cele Lige na sportskim terenima kod škola i u gradu. Ekipe EMDESET Trepalovac, Orlovi s tromeđe i Murić Company, osvajači prva tri mesta, su se odrekli dela nagrada i uplatili 12.000 dinara za lečenje ove mlade majke iz Priboja.

Na ceremoniji dodele priznanja najboljima na 9. Letnjoj ligi „Marko Prijović” u malom fudbalu Priboj 2023, u posebno emotivnom tonu, svim učesnicima, sponzorima i organizatorima, se u ime porodice zahvalio Vele Prijović, otac tragično nastradalog osnivača Letnje lige „Marka Prijovića”, a tom prilikom, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica, je najavio za sledeću jubilarnu 10. Letnju ligu „Marko Prijović”, dvostruko veći broj učesnika, vrhunskih ekipa, pratećih programa i do sada najvećeg fonda nagrada kojima će se spektakularno obeležiti jubilarni memorijal.

 


Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj. letnja liga marko prijovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.344.185 посета
Тренутно на сајту: 477 посетилац(a)