Пред чачанским већницима девет тачака Дневног реда; Уместо два објекта на шеталишту, лакши прилаз Римским термама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пред чачанским већницима девет тачака Дневног реда; Уместо два објекта на шеталишту, лакши прилаз Римским термама
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
10.11.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Већници града Чачка заседали су по 53. пут, а пред њима се нашао Дневни ред од девет тачака.
Фото: РИНА

Прва тачка дневног реда односила се на извештај о реализацији летовања 1820 малишана у дечијем одмаралишту „Овчар” у Улцињу, од чега је 121 дете летовало у потпуности о трошку града.

„Око 20 милиона динара сваке године град Чачак издваја за одмаралиште у Улцињу. Ове године је летовало 897 прешколаца и 923 школарца од којих је 80 вуковаца. Према неким проценама та инвестиција ће и наредне године бити на истом нивоу, а надам се и касније”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

Градоначеник је истакао да је град Чачак, на основу Одлуке о акустичном зонирању града, подељен на шест зона у којим ће се кренути са мерењима нивоа буке како у току дана тако и у ноћним сатима.

Тодоровић је напоменуо да се озбиљно размишља о обнови одмаралишта Здрављак на падинама Јелице, које годинама стоји запуштено и заборављено.
„Озбиљно размишљамо да наредне године одвојимо велики новац за омдаралиште Здрављак на Јелици. Има неких имовинско правних нерегулисаних односа, али радимо на томе и мислим а ћемо наредне године успети да уђемо у велики пројекат реконкструкције Здрављака”, истакао је градоначелник.

Када је у питању култура града на Морави, већници су донели одлуку о прибављању у јавну својину и рушењу два објекта на градском шеталишту.

„Ради се о два објекта која ћемо експроприсати и уклонити чиме ће се створити могућност да се са градског шеталишта дође до Римских терми, али и лево крак до Господар Јованове улице”, казао је градоначелник.

Последња тачка дневног реда тицала се постављања начелника градске управе за локалну поредску администрацију и на то место је постављен Андрија Недић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VECE GRADSKO VECE CACAK RIMSKE TERME ULCINJ ODMARALISTE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.474.461 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)