У чачанској болници укупно смештено 205 ковид пацијенaта 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
У чачанској болници укупно смештено 205 ковид пацијенaта
Trenutno na sajtu: 198       |       Podeli:
05.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Алармантне бројке по броју заражених су и даље у Моравичком округу,



епидемиолошка ситуација је забрињавајућа. Капицитети су на граници пуцања, па је поново у функцији привремена ковид  болница у Атеници.

У чачанској болници када је у питању број смртних исхода од последица вируса корона, претходних дана оборени су црни рекорди, а хоспитализовано је више од 205 пацијената што је највећи број од почетка епидемије, а од октобра до данас преминуло је чак 80 пацијената.

„Епидемилошка слика у Чачку, уклапа се у епидемиолошку ситуацију целе земље, јутрос је у чачанској болници хоспитализовано 205 пацијената, од тога је њих 17 у респираторном центру, где је седморо прикључено на респираторе, док су остали на неинвазивној механичкој вентилацији са тешком и озбиљном клиничком сликом“, рекла је др Биљана Кочовић.

Према њеним речима, не могу се занемарити ни пацијенти који нису у респираторном центру, то су врло озбиљне клиничке слике, то је борба за сваки живот и из дана у дан све теже.

„Отворена је и привремена ковид болница у Атеници која је од велике помоћи и велика испомоћ чачанској Општој болници, у њој може да буде смештено око 120 пацијената, ту су и боце са кисеоником, раде лекари и медицинске сестре из болнице и Дома здравља Гуча, Лучани. Апсолутно су се сви здравствени радници ујединили и ово је наша борба из које ми морамо изаћи као победници“, казала је Кочовић.

Здравстевни радници раде већ девет месеци у овим тешким епидемијским условима, те сходно томе, тренутно има и инфицираних здравствених радника.

„Код нас је око 116 здравствених радника оболело, како лекара, тако и сестара, као и 12 немедицинског особља, који су врло битни сарадници. Наиме, пет здравствених радника је хоспитализовано, они су боље и иду ка излечењу, док су сви остали на кућном лечењу и изолацијама“, закључила је Кочовић.

Укључење Жане Јанковић у „Јутро“ Прве телевизије, можете погледати овде:

ГЗС

 

 

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bolnica cacak pacijenti hospitalizovano

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.450.215 посета
Тренутно на сајту: 198 посетилац(a)