Из црвене ковид зоне на Златибор, прва група здравствених радника стигла у „Голију” 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Из црвене ковид зоне на Златибор, прва група здравствених радника стигла у „Голију”
Trenutno na sajtu: 310       |       Podeli:
11.05.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Прва група од 65 здравствених радника из целог Златиборског округа који су протеклих месеци

највише времена проводили у ковид болницама у Ужицу и Крчагову стигла је у одмаралиште „Голија” на Златибору, где их је дочекала и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, пише на сајту града Ужица.

„Ово је мала захвалност коју смо ми могли као Град да пружимо здравственим радницима који су више од годину дана лечили особе које су биле позитивне на ковид. За седмодневни боравак око 200 мединицинара Град је определио 1,2 милиона динара, а намера нам је да издвојимо и додатна средства за одмор здравствених радника у ужичком одмаралишту у Бечићима крајем лета. Желимо им да се лепо одморе, а када се врате на своја радна места да епидемиолошка ситуација буде много боља него што је сада”, истакла је градоначелница Ужица.

У име одмаралишта добродошлицу здравственим радницима, леп и пријатан одмор пожелео је Владан Цупарић директор Установе “Дечије одмаралиште Златибор”.
„Покушаћемо, бар приближно да будемо добри домаћини и да им посветимо пажњу какву су они посвећивали нашим суграђанима док су их лечили. Велико хвала свим здравственим радницима који су несебично помагали свим грађанима”.

Уз захвалност градоначелници и Граду Ужицу што су омогућили једном броју здравствених радника да на овај начин предахну и бар на седам дана забораве на ковид свакодневницу директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић рекао је да су у питању они који су у протеклих 14 месеци били у ковид болници у Крчагову и ковид болници у Ужицу као највећим јединицама у ковид систему.

„Овај одмор значи много, једном броју да се одмори, а другом да се рехабилитује после оболевања од ковида 19. Сви радници и лекари, сестре, помоћно особље нису штедели себе и ниједног момента нисмо имали проблем да обезбедимо довољан број извршилаца. Било је тешко, сада када пада број оболелих мало нам је лакше и овом приликом позивам здравствене раднике и грађане да се вакцинишу”, каже Божовић.
Велику захвалност градоначелници изразили су и сами здравствени радници, јер им је како истичу, овај одмор био преко потребан после веома тешког периода борбе за сваког пацијента. Додају, борба се наставља, али се и надају да ће када се врате и тежих клиничких слика бити много мање.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


golija uzice gradonacelnica zdravstveni radnici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.830.111 посета
Тренутно на сајту: 311 посетилац(a)