Скандал у ЈКП Комуналац – бивши директор набавио неисправне камионе по папреним ценама старе од 10 до 12 година !? 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Скандал у ЈКП Комуналац – бивши директор набавио неисправне камионе по папреним ценама старе од 10 до 12 година !?
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
23.01.2023 | 14 коментар(а)



Чачак - Само пар месеци уочи одласка са места директора ЈКП Комуналац Петар Домановић , извршио је набавку

 возила за ово јавно предузеће. Та возила јесу неопходна али просто је невероватно да се ради о скупо плаћеним машина, за које је издвојено чак 22 милона и 500 000 !?

Оно што боде очи  је стање у којима се налазе све три машине  док   два  камиона нису могла да прођу технички преглед. Још једна чињеница је свакако алармантна.

Ово предузеће, да би платило машине било принуђено да се задужи чак 16 милиона динара, а онда добије машине које уместо да раде по неколико месеци стоје на поправци !

Ево шта је предходни руководилац набавио:
- Камион аутоподизач. Година производње 2008. Пређена километража 524.011 километара. Цена 5.880.000,00 динара са ПДВ.
Возило испоручено 07.07.2022. године и плаћено 19.07.2022. Већ 01.09.2022 године долази до квара на мењачу па се возило враћа испоручиоцу на поправку. На поправци остаје четири и по месеца, тј. до 18.01.2022. године.


Други камион аутоподизач произведен је 2010. године , дакле стар 12 година а сат је показао да је прешао 567119 километара. Плаћен је 5.880.000,00 динара са ПДВ. Први пут испоручен 09.01.2022. године и одмах су уочени следећи недостаци: Предње гуме неупарене и неадекватних димензија, неисправан централни лежај, грешка на систему за издувне гасове, истрошени кочиони дискови. Одбијен је пријем возила док се не отклоне недостаци. Недостаци отклоњрни тек након четири месеца 18.01.2022. године. Возило је у процесу регистрације. Возило није исплаћено јер се чекало да се недостаци отклоне.

Треће возило је фекална цистерна 2010 годиште. Пређена километража 521425 километара. Купљена је за 10.740.000,00 са ПДВ.
Возило испоручено 12.07.2022 године и одмах су уочени следећи недостаци: цистерна не прави вакум, након стартовања мотора исти ради неравномерно 2-3 минута а затим се гаси и не може се упалити, пумпа се прегрева и мора се чекати 30 минута да се охлади. Одбијен пријем возила док се не отклоне недостаци. Возило поправљено, али није исплаћено јер се чекало да се недостаци отклоне.

На питање ко је извршио набавку и потписао овакве уговоре добили смо следећи одговор од Јавног предузећа:
,,Уговоре за набавку за сва три возила, 17.03.2022 године је потписао тадашњи директор Петар Домановић. Већ 14.07.2022. године у ЈКП Комуналац је постављен нови вршилац дужности дипломирани економиста Бранко Пејица. Обзиром да ЈКП Комуналац није имао средстава за исплату једног аутоподизача и фекалне цистерне, предузеће је 18.11.2022 године подигло кредит од 16.000.000 динара ради исплате уговорених обавеза. Напомињемо да два возила још нису исплаћена, јер се чекало да се недостаци отклоне, а возила тестирају у раду“.
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


petar domanović sns komunalac čačak kamioni

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (14)

  • Cane

    Sramota je sta su radili sa Komunalcem. Za ovakve stvari se odgovara, ej 16 miliona proćerdali pa digli kredit. Kupio neiapravne kamione
  • Xc

    Kakva sns ekipa...sta li ce tek ovaj novi direktor da radi
  • Cojle Ozonović

    Tamo neka ekipica sa brkatim homoseksualcem piskara i rovari po nekom izdanđalom portalu kao ruši Miluna. Neće da mogne..
  • Jel FAP

    Nesposobni ste, kakva registracija, ko jos zaustavlja fekalnu cisternu.Milun je pustio niz vodu vrhunskog stručnjaka, da je on tamo svi ovi kamioni radili bi 28 sati !
  • Prislonica City

    Doman novi najbolji drug Vilolete Marković.
  • Dve stative

    Pero i Violeta, samo dupli pas…
  • Colje

    Bravo , 22 miliona... odličan poslić doktoree.mozel meni 10% ??
  • Prijavljeno-jzvršeno

    Sad ce Stojan odmah da ga potkoči ,,BRZA REAKCIJA KOMUNALCA,, Ma idi begaj,
  • Kolega dr-mr

    Domana kad nastavljaš pisanje o sečki, nauči ih pameti
  • Sara

    I Vi se grejete na sečku!Naš u Arilju upropastiše sa toplanom
  • Bajbuk

    Ovo je Parezanov i Maksov kadar. Podržala ga i Mina sve sa Parezanom
  • Rka

    On je vrhonski. Zbog njega je Maks otisao na Novu S
  • sara

    Jeli direktor ostavio preduzeće u likvidnost stanju!I to je važno...
  • Jokso

    Jel ovo onaj sto sa Mirom Dokovic pise tekstove kod Stojana o sečki i ekologiji?
  • Kolakovic

    Zovite Domanovica sad da registruje. Ako dođe do tehničkog.
  • Juzna pruga

    Najveci fazon je sto su kupljeni negde na jugu ispod Vranja. A citam na ozonu kako hvali direktora Domanovica. Ma bravo !! Stručnjak bas
  • Haos

    Kamioni su prekrečeni gume rasparne zrelo za otpad. Presli su po milion km a na satu kao 500 000 za 14 godina. Ovo mora da se istrazi ako ima policije, lako je.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.373.456 посета
    Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)