Након почетних потешкоћа, изградња нове Здравствене станице у Љубићу тече планираном динамиком 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Након почетних потешкоћа, изградња нове Здравствене станице у Љубићу тече планираном динамиком
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
01.11.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Након почетних потешкоћа изазваних подземним водама и неуцртаним инсталацијама, изградња нове Здравствене станице у Љубићу
Ниче нова Здравствена станице у Љубићу, Фото: ГЗС

тече планираном динамиком, а изградњу је данас обишао и градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Вредност инвестиције износи 357 милиона динара, а део средстава град Чачак већ је уплатио, а Здравствена станица површине 2.058 метара квадратнихбиће изградљена на парцели површине 42,5 ара која до сада није имала никакву практичну намену.

„У овој години град Чачак је већ испалтио 100 милиона динара са ПДВ-ом. У наредној години ће исплатити другу траншу, а остатак новца по завршетку радова. Овде ће посао добити преко 80 здравствених радника, лекара, сестара и техничара, возача хитне помоћи и држава Србија ће идуће године кроз Минситарство здравља уложити између милион и по и два милиона евра у опрему”, рекао је Тодоровић.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић обишао радове на изградњи нове Здравствене станице, Фото: ГЗС

Грађани ће у новој Здравственој станици имати на располагању све услуге које сада могу добити у Дому здравља у центру Чачка, а разлог због кога и ова установе неће понети тај назив чисто су законске природе.

„Од градске апотеке, дијагностичких уређаја, педијатрије, стоматологије, гинекологије, велике сале за састанке, све ће то имати ова установе, коју ћу се усудити да назовем и поликлиником”, казао је градоначелник.

Др Александар Пајовић, директор Дома здравља Чачак, Фото: ГЗС

„Према закону у једном граду или општини може да постоји само један Дом здравља. Иначе, то је преко 2.00 квадрата корисног простора. Малтене, један мини Дом здравља. Оно што хоћу да истакнем јесте да ће овде постојати и пункт службе хитне помоћи, која неће прелазити на другу страну Мораве већ ће бити оријентисана ка овом простору и посебно ка ауто-путевима, како на постојећи тако и на Моравски коридор који се гради”, истакао је Александар Пајовић, директор чачанског Дома здравља.

Почетну динамику радова пореметиле су подземне воде које су откривене приликом ископавања темеља и дела здравствене станице који се налази испод нивоа Улице Славка Крупежа.

Ниче нова Здравствена станице у Љубићу, Фото: ГЗС

„Ми сада изводимо радове у неком нормалнијем току. У почетку је то било доста успорено због подземних вода и због проблема са неком постојећом инсталацијом која није била уцртана и обележена. Али то смо сада, углавном све превазишли и иде се правим током. Очекивани завршетак радова је крај идуће године, али опет то зависи од разних потешкоћа на које можемо наићи”, каже Зоран Јоцић, представник фирме Евро Супорт Груп.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK GRADONACELNIK MILUN TODOROVIC ZDRAVSTVENA STANICA DOM ZDRAVLJA LJUBIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.390.638 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)