Туристичке организације Златибора и Републике Српске протоколом озваничиле сарадњу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Туристичке организације Златибора и Републике Српске протоколом озваничиле сарадњу
Trenutno na sajtu: 277       |       Podeli:
11.03.2023 | 0 коментар(а)



Чајетинa/Бања Лука - Протокол о сарадњи Туристичке организације Златибор са Туристичком организацијом Републике Српске потписан је 11. марта у Бањалуци



на пригодној свечаности одржаној у просторијама хотела “Courtyard by Marriott Banjaluka”. Своје потписе на овај протокол ставили су Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, и Миодраг Лончаревић, директор Туристичке организације Републике Српске.

Познато је да Златибор гаји изузетне везе са Републиком Српском, њеним представницима и институцијама у свим областима. Нарочито је то видљиво у туристичкој делатности, о чему сведочи И овај протокол усвојен са циљем формализације досадашње и интензивније будуће међусобне сарадње. Поменути директори туристичких организација исказали су задовољство досадашњим степеном сарадње која ће се у наредном периоду додатно унапредити. Чину потписивања присуствовали су и званичници - вицеконзул Републике Србије Дејан Зафиров, као и помоћник министра за туризам у Влади Републике Српске Предраг Тешић.

Овим протоколом, како је наведено, стране потписнице изражавају сагласност о потреби унапређења међусобне сарадње у области туризма и угоститељства, културе и спорта, размене искустава и добре праксе у функционисању туристичких организација. При томе изражавају заједничко уверење да постоји могућност међусобне сарадње у области туристичке привреде, што ће допринети будућем успешнијем и квалитетнијем укупном развоју са свим позитивним економским и другим ефектима. Протокол такође предвиђа и реализацију заједничких пословних активности везаних за промоцију, развој и унапређење области туризма Републике Српске и Златибора, заједничких наступа на иностраним тржиштима, реализацију туристичких пројеката од интереса, стручно усавршавање кадрова у туризму, организацију заједничких манифестација и дешавања и других активности.

Према потписаном протоколу, за грађане Републике Српске који путују на Златибор биће омогућен попуст у појединим хотелима и другим смештајним капацитетима.
У склопу овог дешавања за представнике медија и  туристичке привреде организована је презентација туристичке дестинације Златибор, а потом је догађај употпуњен и промоцијом туристичког комплекса “Fruške Terme Resort & Residence”.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zo zlatibor to banja luka protokol saradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.451.014 посета
Тренутно на сајту: 277 посетилац(a)