Момировић: Разумемо људе, нема принуде у Паковраћу, све ово радимо за будућност наших суграђана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Момировић: Разумемо људе, нема принуде у Паковраћу, све ово радимо за будућност наших суграђана
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
21.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Незадовољни мештани села Паковраће које се налази на траси ауто-пута Милош Велики данима штрајкују,
Протест мештана Паковраћа, Фото: ГЗС

тражећи да им се исплате преостали дуг за земљиште и воћне културе. Инсистирају на састанку са надлежнима, како би заједнички решили горући проблем. Поједини мештани уплашени су принудног исељења уколико њихве куће буду срушене. Министар саобраћаја,грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић наглашава да је неопходно заједнички пронаћи решење и да није циљ нико да буде оштећен.

„Нико неће бити принудно исељен. Замолио бих све те људе за мало разумевања, знамо да је ситуација деликатна јер се њихова судбина и досадашњ начин живота потпуно мења, али све ово радимо управо због њих. Због боље будућности наших грађана и будућности њихове деце. Планирамо да у наредном периоду напредујемо као држава, да повећамо ии плате и пензије, а то није могуће без нових ауто-путева. А, њих не можем да изградимо без подршке наших грађана. Зато се надам пријаељскм решењу које ће бити добро за све”, нагласио је за РИНУ, министар Момировић.

Он додаје да цену земљишта одређује Пореска управа а не ресорно министарство. На територији Паковраћа спорно је око 30 парцела, неколико кућа и њива.

Минситар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, Фото: ГЗС

„Одређено земљиште је исплаћено, неко тек треба да се исплати. Чињеница је да је имовина у близини магистрале скупља, а она у брдовитом подручју јефтинија. Није нам циљ никог да оштетимо. Замолио бих још једном све те људе за само мало разумевања, јер градња ауто-пута нема алтернативу”, нагласио је Момировић.

До сада је на територији Чачка извршена експропријација пеко 1000 парцела, услед изградње деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге.

„Читавом том проблему приступамо јако пажљиво, да ли сте приметили да смо до сада неког принудно иселили. Нисмо. Никад не идемо пртив наших грађана, све ово што радимо заправо и радимо за и због њих”, закључио је министар саобраћаја.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK AUTO-PUT AUTOPUT AUTO PUT MOMIROVIC PAKOVRACE MILOS VELIKI PAKVORACE PRELJINA TOMISLAV MOMIROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.455.802 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)