Горњи Милановац од данас сија на дигиталном небу: Отворен Старт ап центар 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Горњи Милановац од данас сија на дигиталном небу: Отворен Старт ап центар
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
25.07.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Од данас је у Горњем Милановцу почео са радом савремени, модерно опремљен Старт ап центар
Министар Ненад Поповић отворио Старт ап центар у Горњем Милановцу, фото: РИНА

који је отворен под покровитељством Министарства за иновације и технолошки развој.

"Данас је велики дан за ову општину, али и за Србију,јер је и Горњи Милановац засијао на дигиталном небу. Овај Старт ап центар пружиће могућност младим људима да остану у малим срединама и да раде на развоју својих идеја и компанија. Бројне велике старт ап фирме поникле су управо у мањим местима", рекао је министар за иновације и технолошки развој у Влади РС, Ненад Поповић.

Ненад Поповић, фото: РИНА

Он истиче да министарство ради на децентрализацији иновација јер је то кључ за равномаран технолошки успех целе земље. Старт ап центар у Горњем Милновцу је четврти по реду који је отворен ове године, а до краја 2019. планирано је још четири.
"Сигуран сам да млади људи препознају значај ових центара. Многи од њих ће у њима видети своју могућност и вратити се у своја родна места. Уз развој путне инфраструктуре из Горњег Милановца до Београда ће им требати само 45 минута, тако да неки и одавде могу радити са европским, али и светским компанијама", рекао је Поповић.

У Старт ап центар у Горњем Милановцу уложено је 45 милиона динара. Председник општине, Дејан Ковачевић каже да је ово идеалан начин за додатни развој ове општине.

Дејан Ковачевић, фото: РИНА

"Изузетно сам срећан и поносан због реализације овог пројекта.Поред јаке индустрије, јако је битно да се у Горњем Милановцу развијају и старт ап компаније. Велику захвалност дугујемо министарству које је препознало да наша општина има технолошке потенцијале и очекујем да ће неке нове иновационе идеје бити покренуте управо из овог новоотвореног центра", рекао је Ковачевић и додаје да ово није једини пројекат који раде у сарадњи са Министарством за иновације и технолошки развој, јер је аплицирано и за "смарт сити контејнере" који ће поспешити рад јавно - комуналног предузећа.


РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


START ap centar gm

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.744.616 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)