На састанку председника Саборског одбора Слободана Јоловића са угоститељима, највише речи је било о пружању услуга на предстојећем Сабору трубача.
Јоловић је током рзговора са угоститељима, рекао да се ове године на Сбору трубача, који се одржава од 10. до 14. августа, очекује 600.000 гостију свих континената.
"Припремили смо најбољи програм у историји сабора, са четири концерта, у среду 10. и недељу 14. августа, и јаким трубачким данима од 11. до 14. августа. Биће одржани концерти прошлогодишњег и овогодишњег сабора, затим финално такмичење трубача, и по први пут такмичење мајстора трубе за титулу Шампиона Гуче, за шта је обезбеђена новчана награда од милион динара, као и концерт победника шампионата", подсетио је Јоловић.

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић, фото: Глас западне Србије
Угоститељи из Гуче су саопштили да ће новоформирано удружење бити активан учесник организатора Сабора, пошто им је председник Саборског одбора обећао да ће их позивати на седнице Саборског одбора, као и да ће он присуствовати њиховим.
"Тражимо мало дуже радно време, пет дана пре и после Сабора. Договорили смо се да поштујемо сва правила организатора, угасићемо разгласе у време трајања програма, а наши гости пратиће програме на лед екранима. Цене ће бити коректне, квалитет хране, пића и осталих услуга као никад до сада", рекао је председник Удружења угоститеља Томица Протић.

Архивска фотографија Гласа западне Србије
Власник престижне "Броћића Авлије" Милос Броћић, указао је на састанку на добре примере организације манифестација у окружењу, али је и изразио спремност активног учешћа у побољшању организације и унапређењу садржаја сабора, посебно кроз подизање нивоа квалитета програма и услуга угоститеља, и не само њих.
Веселин Јовановић је предлозио, осим продужетка радног времена, да се дефинишу обавезе организатора према генералном спонзору као и заједнички ради на заштити гостију од организованог просјачења и дивљих оркестара.
Опсти је утисак да су угоститељи све добро извагали и исказали спремност да буду на услузи гостима како би им купус у земљаном лонцу, сир, кајмак, јагњће и прасеће печење, хладно пиће и специјалитети домаће кухиње, остали у сећању све до наредног Сабора.
Глас западне Србије