ЈКП „Лим” набавило 140 нових контејнера 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ЈКП „Лим” набавило 140 нових контејнера
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
26.09.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Јавно комунално предузеће „Лим” набавило је 140 нових контејнера за одлагање отпада. То је прва набавка после
Нових 140 контејнера стигло у ЈКП „Лим”, фото: ГЗС

десетак година, вредна 4.5 милиона динара, а средства су обезбеђена из сопствених средстава.

Руководилац РЈ „Kомунални објекти” Џевад Бегановић рекао је да ће овом набавком моћи да изврше замену старих и дотрајалих контејнера и поставе нове тамо где су поптребни.

„Извршили смо набавку нових контејнера са којима ћемо неке локације појачати, а на неким локацијама заменити дотрајале контејнере. То нису количине које су довољне да решимо све проблеме, али ће у сваком случају бити драстично боље”, навео је Бегановић.

На подручју општине постављено је 800 контејнера, али су многи дотрајали и више нису за употребу. Већина је оштећена због немара грађана који у контејнере бацају отпад за који ове посуде нису намењене.

„Контејнери су највише уништени непажњом и немарности корисника, јер су они предвиђени за око 250 килограма масе која стаје унутар њега. Када би се стављало оно чему је намењен у посуди не би требало да има више од 120 килограма масе. Највише што уништава контејнере је када у њега корисници убаце ужарену масу и запале га. Док код месних заједница проблем је што нису избетонирале постоља за контејнер, већ се поставља директно на макадам и приликом померања оштете се точкићи и деформишу се”, рекао је Бегановић.

Иначе, ЈКП „Лим” тренутно пружа услугу изношења смећа за око 8.000 стамбених и пословних објеката.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.449.098 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)