Grad Čačak opredelio za sufinansiranje medija 25 miliona dinara 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Grad Čačak opredelio za sufinansiranje medija 25 miliona dinara
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
10.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Izveštaj o izvršenju budžeta za proteklu godinu, je jedna od važnijih tačaka na današnjoj sednici Gradskog veća grada Čačka.



„Izvršeno je 85 odsto od planiranog, a takođe danas je usvojen i revizorski izveštaj za prethodnu godinu. Prošle godine je 803 miliona iz kase Vlade RS se slilo na naš račun, a sagledavajući prvo kvartal ove godine doneli smo odluku o izmeni osvnovne odluke o budžetu 2023, odnosno prvog rebalansa. Imali smo veći prihod u ovom kvartalu, pre svega zahvaljujući porezu na zarade a takođe 580 miliona dinara iz budžeta Vlade koje smo dobili u poslednjim danima prošle a jedan manji deo i početkom ove godine. Prvog dana meseca maja na konsolidovanom računu smo imali 923 miliona i videli smo da nema potrebe da se kreditno zadužujemo za dva projekta koji smo imali u osnovnoj odluci. Sto miliona za jedan deo zamene ulične rasvete, postavljanje led svetala i 35 miliona za podršku izgradnje brane Svračkovo. Odlučili smo da to finansiramo iz sopstvenih sredstava, a nadamo se da ćemo sve projekte koji su planirani, upravo finansirati našim sredstvima a ne iz kreditnog zaduženja”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović posle današnjeg zasedanje Gradskog veća.

Između ostalog na dnevnom redu se našlo i usvajanje Izveštaja javnih preduzeća i ustanova, kao i imenovanje Dejana Ćosića na mesto direktora JKP „Gradsko zelenilo”. Produžen je mandat načelnici Gradske uprave za društvene delatnosti, Milki Stanković, na još pet godina.

„Takođe JKP Moravac deset godina nije menjalo cene, ne samo vode već i odnošenja komunalnog otpada, tako da je doneta odluka o povećanju od 20 odsto što je opet daleko niže od onih koje ima Vodovod za ostale potrošače na teritoriji grada Čačka”, istakao je Todorović.

Prema njegovim rečima nekoliko odluka se odnosilo na pribavljanje zemljišta u javnu svojinu grada Čačka, bez naknade od Vlade RS, odnosno Direkcije.

„Danas je donesena odluka da se raspiše Javni konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Čačka za tekuću godinu u iznosu od 25 miliona dinara. Opredelili smo budžetsku pomoć javno komunalnom preduzeću za grejanje Čačak u iznosu od tri miliona dinara, a tiče se kotlarnice za vrtić na Ljubić keju kao i podstanicu za Galeriju”, kazao je gradonačelnik.

Todorović navodi da ove godine se očekuju na leto da Vlada raspiše Javni poziv za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bi na jesen već ušli u izgradnju.

Todorović: Nema zaštićenih, građani ne treba da se plaše da prijave svaku anomaliju

Na pitanje novinara o nedavno uhapšenom građevinskom inspektoru Gradske uprave, gradonačelnik Čačka je rekao da ne želi da preudicira odluke tužilaštva i sudova, ali mu je drago da država postupa po zakonu i da nema pošteđenih.

„Građani moraju da znaju da niko nikog ne može da ucenjuje i prisiljava na bilo šta, i apelujem da prijave sve anomalije koje se pojavljuju, polazim od sebe pa na dalje. Imao sam razgovor sa nečelnikom te uprave i ti predmeti su predmet obrade tužilaštva i ne možemo imati uvid u njih, ali ljudi će biti sigurni i bezbedni za sve objekte koje je inspektor kontrolisao. Veoma smo raspoloženi da radimo i reviziju. Ponavljam, da građani moraju biti zaštićeni i ne može niko da se poziva na bilo koga, molim sve da prijave svaku anomaliju, vreme straha je davno prošlo. Učinio sam sve da dobijemo više inspektora, primljena su još dva građevinska i dajemo im maksimalnu podršku od prostora do nekih finansijskih sredstava. Velika većina inspektora su odgovorni i čestiti ljudi, ne treba dozvoliti da taj manji broj utiče potrebno je da budu prijavljeni i da se procesuiraju”, zaključio je Todorović.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.149.289 посета
Тренутно на сајту: 529 посетилац(a)