Вулетић: Уредба о попустима за плаћање струје добра, државу неће коштати превише 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Вулетић: Уредба о попустима за плаћање струје добра, државу неће коштати превише
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
19.12.2022 | 0 коментар(а)



Најновија уредба Владе Србије о енергетски угроженом купцу која ће знатно повећати број домаћинстава која
Вулетић: Уредба о попустима за плаћање струје добра, државу неће коштати превише, Фото: ГЗС

ће имати право на попуст у плаћању струје је, према оцени стручњака за енергетику, Војислава Вулетића веома добар потез који ће помоћи многим грађанима, а државу неће превише коштати.
Упитан какву ситуацију са снабдевањем струјом можемо очекивати у наредном периоду, Вулетић је навео да можемо да будемо без бриге, јер су водостаји река високи и имамо довољно воде за рад хидроелектрана.

Додао је да после јесењих, следе и зимске падавине које ће допринети да водостаји буду високи и да хидроелектране раде пуном снагом.

Када је реч о снабдевању гасом, нагласио је да ни ова ни следећа зима за коју многи сматрају да ће бити гора, не би требало да нас плаше, јер како је рекао, у Србији се води изванредна политика око гаса и количине складиштене у Мађарској су велика гаранција да ћемо моћи да презимимо ову зиму и да нам гаса остане и за следећу.

То се, како је навео, никако не би могло рећи за Европу и Немачку, где је канцелар Олаф Шолц у суботу отворио терминал за течни природни гас.

"Мени је жао Европе, јер оним што ради и најновијим санкцијама Русији сече грану на којој седи. Што се Шолца тиче, Немачка троши око 90 милијарди кубних метара гаса од чега 50 одсто долази из Русије. 45 милијарди већином иде за широку потрошњу и индустрију, а Шолц ове зиме неће смети да грађанима не обезбеди гас за грејање и домаћинства, али ће индустрија остати без гаса", рекао је Вулетић.

Додао је да Европа џаба отвара терминаИе за течни гас када нема његове производње и навео да је према подацима Међународне гасне уније, у априлу ове године попуњеност европских складишта била за 30 милијарди кубика мања него 2020. године.

"То је било време почетка рата у Украјини, био је и проблем са Канадом која није хтела да ремонтује турбине Северног тока. Потрошња је смањена, гас преко Пољске не иде, њихова складишта су празна. Могу они да лажу свој народ да су им складишта пуна, али нису", рекао је Вулетић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.889.401 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)