Ponovo se izlila Loznička reka, voda ušla i u kuće 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ponovo se izlila Loznička reka, voda ušla i u kuće
Trenutno na sajtu: 274       |       Podeli:
07.07.2023 | 2 коментар(а)



Čačak - Obilna kiša koja je padala gotovo dva sata bez prestanka zahvatila je grad Čačak što je dovelo do ponovnog izlivanja kanala, potoka i bujičnih tokova.



Najugroženija su bila naselja Jezdina, Viljuša i Loznica gde je došlo do trećeg izlivanja Lozničke reke u poslednja dva meseca. Voda je osim u dvorišta ušla i u pomoćne ali i stambene objekte.


„Treći put mulj ulazi u kupatilo. Ogromna količina vode u kanalizaciji vrati vodu, blato ali i fekalije unutra i sada ponovo imamo dva centimetra mulja u kupatilu. Prethodna dva puta osim nekih sradstava za čišćenje, ništa drugo nije stradalo, sada ostaje da očistimo i osušimo aparate pa da vidimo da li su još uvek ispravni”, rekao je za Glas zapadne Srbije Radovan Puzić, kome je voda osim kupatila potopila čitavo dvorište i za sobom ostavila blatni nanos u visini od nekoliko centimetara.

Neki meštani se odmah dali u čišćenje dvorišta; Foto: GZS


„Sa jedne strane dvorišta je ulica, a sa druge reka. Kada su velike padavine bilo bi logično da se izlije reka, ali je ona i ovoga puta ostala u svom koritu, a sva voda je ušla sa strane ulice jer je ponovo začepio most u samom centru sela. Velika voda nanese djubreta, drveća, šuta, propusti začepe i evo šta se dogodi”, zaključio je Puzić.

Mulj i fekalije u kupatilu; Foto: GZS

U MZ Loznica ovim izlivanjem potopljeno je oko 15 domaćinstava, a u nekoliko je voda prodrla i u pomoćne objekte. Glavna ulica u ovoj mesnoj zajednici rekonstruisana je pre tri godine, ali je u poslednja dva meseca pretrpela ogromnu štetu, jer su se pod silinom vode odvaljivali delovi asfalta.

Glavna ulica u Loznici pretrpela ogromnu štetu; Foto: GZS

„Mi smo na ulaz u dvorište postavili behaton, ali je pola ploča otišlo sa vodom. To i nije neka šteta, da se lako popraviti. Problem je što je voda na nekoliko mesta prvo potkopala a zatim i urušila ili otkinula ogromne delove asfalta. Nama je dvorište izdignuto u odnosu na samu ulicu oko 40 santima, ali je ipak voda ušla do pola dvorišta. Sada ponovo treba prati dvorište, čistiti taj mulja, a širi se i nesnosan smrad”, kazao je za GZS Milenko Lukić.

Glavni problem u ovom čačanskom naselju predstavlja most u samom centru mesne zajednice. Zbog malih propusnih cevi, veliki delovi, pre svega drveća ne mogu da prođu, te prave prepreku koja ustavlja ostalo smeće i do izlivanja dolazi brzo. Neki meštani su pokušali da svoja dvorišta spasu postavljanjem dzakova, ali su oni pod silinom vode popustili.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI CACAK LOZNICA POPLAVA LOZICKA REKA IZLIVANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Mikan

    Loznicka reka nema korita a jelica planina je tu i eto problema
  • Srbin

    Odkud vlase i kese i smece po rekama i kanalima nije to priroda tu ostavila



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.461.114 посета
    Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)