Димитријевићи су могли да живе у иностранству али су ипак изабрали село, фарма француских оваца пун погодак за њих 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Димитријевићи су могли да живе у иностранству али су ипак изабрали село, фарма француских оваца пун погодак за њих
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
30.03.2021 | 0 коментар(а)



Кнић - Иако су скупили новац да се преселе у иностранство и тамо започну нове послове, Маријана (29) и Немања (32) Димитријевић ипак су



се предомислили и одлучили да та финансијска средстсва уложе у куповину француске расе оваца и врате се у Немањино родно село Баре које се налази на територији општине Кнић. Почели су од нуле, а након годину дана и огромног уложеног труда данас имају малу фарму на коју су поносни.


Фото: РИНА

"Раса ил де Франс препозната је у читавом свету, јер те овце дају највише меса, али и најкавалитенијег. Позната је по свом изузетном квалитету трупова, имају мало кости а више меса. Високо су плодне и дају здраве јагњиће, добре су мајке и лако прихватају младе. Немамо проблема са пласманом на тржишту јер је месо изузетно тражено, а и цена је боља него за остале расе", изјавио је за РИНУ овај млади пољопривредник.
На фарми тренутно имају 30 оваца и једног овна. Немањи око свих послова помаже супруга Маријана на коју се и води пољопривредно газдинство. Имају двоје деце, Хелену и Огњена који иако мали врло добро знају шта су јагњад, кукуруз и сено, па врло често и они помажу родитељима и хране овце.

Фото: РИНА

"Дуго сам радила код приватника, а онда сам схватила да радећи за себе и на свом, могу много више да створим за своју децу. Вратили смо се на село и никад се нисам покајала. Није било лако, Немања и ја све сами радимо, али велика смо подршка једно другом и сигурна сам да заједно можемо остварити све наше циљеве. Не могу да кажем да је лако, устајање рано ујутру и целодневни рад на сеоском имању, али ипак овај живот никад не бих мењала за живот у граду", одлучно каже Маријана.

Њихов циљ јесте да њихово стадо броји 100 оваца и на добром су путу да то и остваре. Уз помоћ Минситарства пољопривреде добили су субвенције и на основу тог новца саградили савремену шталу у којој се сада налазе њихова грла.

"Општина Кнић позната је као развијен пољопривредни крај и зато ми као локална самоуправа улажемо велика средства за субвенционисање произвођача, нарочити нам је драго кад видимо да има све више младих који се одлучују за живот на селу и на тај начин знамо да она коначно оживљавају, да неће бити угашена. На нама је да младима који се длучују на тај корак, обезбедимо све потребне услове да ту живе и раде, а пре свега најважније су путна и комунална инфраструктура", каже Срећко Илић председник општине Кнић.
Вредне Димитријевиће посетила је и народна посланица Сандра Божић истичући да је слика срећне српске породице која се успешно бави пољопривредом једна од оних на коју је највише поносна.

Фото: РИНА

"Када видите ове вредне људе, јасно је да је могуће успешно радити на свом огњишту. Они су подтстрек за све младе људе и волела бих да ова слика оде далеко. Ови људи иако јако млади, имали су вољу, снагу и мотивацију да у сесоком газдинству покрену успешну пољопривредну производњу и да граде своју будућност. Све време се говори о значају родне равноправности, а ова породица је управо најбољи пример у пракси и Маријана која поносно стоји као власница газдинства", рекла је Сандра Божић.

 

 

 

РИНА / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.474.635 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)