Ангажовањем додатне механизације обезбеђена проходност свих путева на територији града Ужица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ангажовањем додатне механизације обезбеђена проходност свих путева на територији града Ужица
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
16.01.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Обилне снежне падавине у протеклом периоду нису заобишле ни подручје града

Ужица. Градске улице су све проходне и према речима Николе Максимовића, директора ЈП "Ужице развој", с обзиром да се наредних дана очекују додатне падавине, служба зимског одржавања је у приправности, наводи се на сајту града.

Међутим, у сеоским месним заједницама чија територија је на вишој надморској висини, имало је проблема са већим количинама снега.

„Иако смо спремно дочекали зиму и снег, и на време поделили гориво сеоским месним заједницама и у истим, у сарадњи са саветима месних зајдница, организовали зимско одржавање путева, велика количина снега која је пала захтевала је додатну интервенцију градских служби. Ангажовали смо додатну механизацију у Стапарима, Биосци, Кремнима, Мокрој Гори и Волујцу како би обезбедили проходност свих путних праваца", рекао је Максимовић и додао да су јаки удари ветра који је стварао велике снежне наносе, отежавали рад зимске службе.

Председник месне заједнице Стапари Богољуб Гологињић је истакао да ова месна заједница, која има 11 засеока и простире се на великој површини, а одликује је и разуђеност засеока није могла сопственим снагама да се избори са обилним падавинама снега: „Снег смо чистили тракторима, али без помоћи Града Ужица и механизације која је по налогу градског руководства на терену не бисмо могли сами да се изборимо.“

"Прво су oчишћени приоритетни путни правци ка школи, засеоцима где има деце, ка болесним и старијим људима, како бисмо достављали лекове, а након тога је уследило и чишћење споредних путних праваца где су сметови и наноси велики како бисмо дошли до сваке куће у селу и свима помогли“, рекао је Глогоњић.

 Владимир Синђелић члан Градског већа задужен за рад месних заједница је истакао да је кроз свакодневни контакт председника месних заједница са територије града и Штаба за ванредне ситуације Града Ужица, детектовано неколико проблема, углавном у сеоским месним заједницама, али да су правовременом реакцијом сви отклоњени.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice sneg ciscenje mehanizacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.413.748 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)