Konkurs Pošte „100 uspešnih poslovnih žena” otvoren do 8. aprila 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Konkurs Pošte „100 uspešnih poslovnih žena” otvoren do 8. aprila
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
26.03.2024 | 0 коментар(а)



Treći nacionalni nagradni konkurs Pošte Srbije „100 uspešnih poslovnih žena” biće otvoren do 8. aprila,



najavio je danas direktor Pošte Zoran Đorđević.
On je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije (PKS) pozvao žene da učestvuju na konkursu dodajući da će 100 dama biti nagrađeno besplatnim oglasnim prostorom u više pošta u zemlji i besplatnom edukacijom kroz učestvovanje na radionicama na različite teme od značaja za unapređenje poslovanja.
Konkurs je otvoren za sve preduzetnice, zakonske zastupnice ili žene osnivače malih preduzeća iz cele Srbije, uključujući zemljoradničke zadruge, zanatske radnje, ustanove, udruženja, kao i za žene nosioce porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Đorđević je naglasio da je cilj ovog konkursa podrška ženskom preduzetništvu i biznisima u vlasništvu žena.

„Žensko preduzetništvo je nešto što je postojalo i što će postojati. Svi smo svesni činjenice da se ekonomsko osnaživanje žena mora razvijati u više pravaca, a jedan je u smislu podrške njihovog osamostaljivanja i ohrabrivanja da krenu samostalno u neki biznis, jer su koristi višestruke i za njih i za državu", rekao je on.

Đorđević je dodao da će Pošta Srbije pomoći preduzetnicama kroz svoju osnovnu poštansku delatnost , štampanje flajera i reklamiranje, ali da ih ove godine čeka i jedno iznenađenje.

„To će biti više njihova odluka u smislu šta će izabrati od posebne neke pogodnosti koje njima Pošta želi da pruži, a koje će biti dodatak na sve ovo što je poznato da ih čeka", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, konkursom "100 ispešnih poslovnih žena", želja je da se ženama pošalje poruka da nisu same, da država stoji iza njih i da će im pružiti ne samo ono što je vidljivo, već i ono što je nevidljivo, a pri tom da to bude njihov izbor.

„Želimo da se što više žena prijavi i da komisija ima što teži zadatak, a da pri tom preduzetnice koje budu dobitnice sebe smatraju nekako i pobednicama u stvarnom smislu i kao žene i kao žene preduzetnice i žene u biznisu", rekao je Đorđević.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić, rekla je da u Srbiji posluje jedna trećina preduzeća i preduzetničkih radnji koja su u vlasništvu žena i da smo po tim podacima u skladu sa EU.

Ona je naglasila da je veoma značajno da svi zajedno radimo na unapređenju ženskog preduzetništva i na podršci ženskim biznisima.

„Jedan ovakav konkurs svakako će doprineti povećanju i boljoj ekonomskoj poziciji preduzetnica", istakla je Simanićeva i podsetila da i PKS intenzivno radi na ekonomskom osnaživanju žena i da to udruženje privrednika ima formiranu Sekciju za žensko preduzetništvo koja okuplja izuzetno veliki broj preduzetnica.

Prema njenim rečima, PKS podstiče žene da budu inovativne i da digitalizuju svoje poslovne procese, jer samo na taj način njihovi biznisi mogu da budu konkurentni i održivi na duži rok.

Simanićeva je najavila i da će ove godine u okviru ovog konkursa Pošte Srbije, preduzetnice dobiti i 10 edukacija kako bi što kompetentnije mogle da vode svoje biznise, a njih će realizovati PKS.

„Smatramo da su edukacije neophodne za unapređenje znanja i veština preduzetnica. Edukacije će biti na različite teme značajajne za poslovanje žena, to su marketing na društvenim mrežama, komunikacija, upravljanje finansijama i drugo", rekla je ona.

Konkurs Pošte Srbije "100 uspešnih poslovnih žena" otvoren je 8. marta i online prijave moguće su na internet stranici http://preduzetnice.posta.rs.

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti srbija preduzetnice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.380.178 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)