Ministar Gašić i predstavnici političkih stranaka u Priboju složni da zločin nema ni versku ni nacionalnu konotaciju 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ministar Gašić i predstavnici političkih stranaka u Priboju složni da zločin nema ni versku ni nacionalnu konotaciju
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
24.05.2023 | 0 коментар(а)



Priboj - U jednom vrlo teškom trenutku za Republiku Srbiju zbog svih nemilih događaja koji su zadesili našu zemlju u prethodnom periodu, pa tako i ovaj događaj u Priboju



doveo je do uznemirenosti u narodu, rekao je danas nakon sastanka u Priboju ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratisla Gašić.

„Najviše rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova imalo je upravo sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i poltičkim strankama, zbog ovog nemilog događaja koji je izvršio, nažalost policajac. Ono što je zajednički imenitelj svega, jeste da ovo nema ni versku ni političku konotaciju, već je nemili događaj koji je rezultirao odlaskom jednog mladog i dobrog čoveka. Ministarstvo izvršava sve radnje i mere kako bi izvršilac bio izveden pravdi. Sve naše organizacione jedinicu su od prvog momenta aktivno uključene. Uhapšeni su svi pomagači lica koje je izvršilo zločin, i tu nema pardona ni prema kome ko pomaže ljudima koji izvrše bilo koje krivično delo”, kazao je Gašić.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratisla Gašić

Prema njegovim rečima ono što je poražavajuće, jeste da pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova i kada je na dužnosti i van nje, mora da bude jednako posvećen očuvanju bezbednosti svih građana i ne sme sebi da dozvoli ovako krivično delo.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio se na današnjoj poseti ministru i njegovim saradnicima. „Na sastanku smo otvorili niz tema, i nama to znači kao maloj sredini. Složili smo se svi da zločin nije nacionalno i verski motivisan i očekujemo da što pre počinioc bude uhapšen. Meni je žao kada je Priboj po ovim vestima prisutan u medijima, umesto da govorimo o investicijama koje će ove godine biti rekordne. Svi znamo da je Priboj primer dobrih međunacionalnih odnosa, ali ne možete izolovati i uticati na različite portale i novinare koji su motivisani iz dugih razloga, da šire određene dezinformacije i unose negativnu energiju u jednu dobru i pristojnu sredinu”, rekao je Rvović.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović

Prof. dr Rejhan Kurtović državni sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i potpredsednik SPP istakao je da se u Priboju u ovom trenutku podjednako teško osećaju pripadnici bošnjačkog i srpskog naroda i da niko ne želi da ovaj nemili događaj naruši dobre međunacionalne odnose između Srba i Bošnjaka na ovim prostorima.

„Danas su predstavnici političkih stranaka u Priboju pokazali visok nivo svesti i su spremni da daju doprinos u smirivanju situacije. Složni su u tome da treba da se osude i kazne svi izgredi i negativne stvari koje su se dešavale i koje se na žalost i dalje dešavaju. Dolazak ministar Gašića sa celim policijskim vrhom, od direktora policije, do načelnika UKP – a i načelnika PU Prijepolje ohrabruje, kao i stavljanje svih policijskih kapaciteta na raspolaganje u rasvetljivanju ovog krivičnog dela i hapšenju ubice. Želimo da poručimo da zločin nema svoju naciju, veru kao i ne treba generalizovati stvari i podvoditi celokupnu policiju pod ovaj negativni događaj”, poručio je Kurtović.

Prof. dr Rejhan Kurtović državni sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i potpredsednik SPP

On je istakao da su svi složni u želji da pokažu visok nivo svesti kada je u pitanju očuvanje međunacionalnih odnosa, ali isto tako i visoku odlučnost da se suzbije svaki vid kriminilateta na ovom prostoru.

„Jedan mladi život niko ne može vratiti i to je teška situacija kako za porodicu poginulog tako i za celo društvo, međutim iz ovog događaja moramo izvući konkretne pouke, da učinimo sve što je do nas da zlo koje živi u pojedincima u određenom društvu mora biti kažnjeno, sankcionisano i da zajedno kao društvo i ljudi koji živimo na ovim prostorima damo sve od sebe da se takvi pojedinci kazne, da se osude njihova ponašanja i da se ne dozvoli da se bilo ko ponaša na takav način”, rekao je Kurtović.

On je naglasio da je Priboj je multinacionalna sredina i apelovao na većinsko srpsko stanovništvo da pokaže veći nivo senzibiliteta prema pripadnicima bošnjačkog naroda, da se zajednički rešavaju određeni problemi i to na nivoima poštovanja, tolerancije i suživota uz kulturu dijaloga i poštovanja različitosti.

„Mi smo kao politički akteri koji deluju na ovim prostorima spremni da damo sve od sebe ali zahtevamo i od svih nadležnih državnih instanci da svi oni koji narušavaju dobre međunacionalne odnose, čine određena krivična dela, podrivaju versku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost budu procesuirani i adekvatno kažnjeni, jer nije dovoljno da identifikujemo određene stvari, da kažemo da znamo da to postoji, važno je da i tužilački i pravosudni organi sprovedu postupak do kraja i da sva lica koja su u prethodnom periodu učinila određena krivična dela ili dovela do destabilizacije ovog prostora budu adekvatno kažnjena”, kazaoje Kurtović.

On je izrazio očekivanje da će ubica što pre biti priveden licu pravde i da će biti izrečena najteža sankcija, ali isto tako da će i njegovi pomagači prilikom bekstva biti adekvatno kažnjeni.

Kurtović je istakao da Bošnjaci u Republici Srbiji veruju u institucije sistema pre svega jer je više puta svojim odnosom i boravkom na ovim prostorima predsednik Aleksandar Vučić pokazao koliko mu je stalo da se Bošnjaci u Sandžaku osećaju kao integralni deo ove države i budu ravnopravni građani, o čemu govore i velike investicije u Priboju, Sjenici, Novom Pazaru i drugim gradovima u kojima Bošnjaci žive.

Predsednik Opštinskog odbora Sandžačko demokratske partije u Priboju dr Jasminko Toskić

Predsednik Opštinskog odbora Sandžačko demokratske partije u Priboju dr Jasminko Toskić složio se da je zajednički zaključak sastanka da ovaj tragični događaj, surovo ubistvo, nije bilo etnički motivisano

„Sa tim smo svi saglasni kao i dobar deo građana Priboja sa kojima sam ja bio u kontaktu. Ono što nam je ministar Gašić danas prezentovao da je MUP angažovao sve jedinice za pronalazak počinioca i rasvetljavanju kompletnog dela. Nadamo se skorom razrešenju. Ono što smo mi u Sandžačko demokratskoj partije u Priboju tražili jeste da se pojača prisustvo Bošnjaka u organima MUP-a čisto radi pojačanja osećaja sigurnosti u Priboju”, kazao je dr Toskić.

Predsednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja za Priboj Fahrudin Alagić se takođe složio da incdent koji se desio, gde je mlad čovek izgubio život, nije nacionalno motivisana.

Predsednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja za Priboj Fahrudin Alagić

„Naravno podignute su određene tenzije koje su doprineli razni portali sa raznim pisanjima često netačnim navodima. Mi u Priboju znamo kako ćemo reagovati i kako da se uzavrele strasti smire i povrati mirnoća u svakodnevni život. Mi živimo jednim normalnim životom, komunikacija između Srba i Bošnjake je normalni, sa više nego dobrim odnosima. Ovaj događaj ne sme to da poremeti”, rekao je Alagić.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj gasic sastanak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.479 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)