TO Prijepolje započela izradu Strategije razvoja turizma od 2024. do 2029. 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
TO Prijepolje započela izradu Strategije razvoja turizma od 2024. do 2029.
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
17.11.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje – Turistička organizacija Prijepolje, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Regionalnom razvojnim agencijom Zlatibor iz Užica,



a uz pomoć Vlade Srbije, u nastojanju da poboljša turističku statistiku i kreira atraktivan turistički sadržaj za posetioce, započela je izradu Strategije razvoja turizma za period od 2024. do 2029. godine.

Na izradi budućeg plana razvoja turizma radiće četrdesetak lica iz različitih oblasti, javnog i privatnog sektora i udruženja građana. Pre kraja godine, radna grupa trebalo bi da sačini nacrt dokumenta koji će potom biti prosleđen na ocenu Ministarstvu turizma i omladine.

U  Turističkoj organizaciji Prijepolje smatraju, da je neophodno afirmisati sve potencijale koje ova multietnička sredina ima, a koji do sada nisu u dovoljnoj meri bili iskorišćeni.

 

– Osnova svega su prirodne lepote, seoski turizam i kulturna dobra. Svesni smo sa svim resursima sa kojima Prijepolje raspolaže, samo je neophodno da to sve spakujemo u jedan valjan dokument i da to kasnije implementiramo – navodi direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Pre deset godina Prijepolje je imalo sličan planski dokument, koji kako je rečeno na sastanku, zbog niza nepredviđenih okolnosti nije mogao u potpunosti biti realizovan. Miroslav Ivanović iz užičke RRA “Zlatibor” navodi da je rok za izradu novog dokumenta izuzetno kratak, te da se nada da će on ipak biti uspešno završen pre kraja godine.

 

– Radnoj grupi danas smo predočili sve korake koji će biti spovedeni u izradi strategije. Predočeni su i rokovi koji se moraju ispoštovati, a identifikovali smo i sve učesnike koji imaju uticaj na razvoj turizma u Prijepolju – naveo je Ivanović.

Izradu petogodišnje strategije razvoja prijepoljskog turizma, pomogao je i kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomeran regionalni razvoj.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE TURIZAM STRATEGIJA RAZVOJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.334.219 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)