Ništa bez šegrta: Borislava i njen mačak Milisav, zajedno stvaraju dekoracije za vaskršnje praznike 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ništa bez šegrta: Borislava i njen mačak Milisav, zajedno stvaraju dekoracije za vaskršnje praznike
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
12.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak – Dobrog šegrta je teško naći kada su zanatski poslovi u pitanju, a Borislava Lukić iz mesta Loznica kraj Čačka, pomoćnika je pronašla,



verovali ili ne u jednom mačku. Pred vaskršnje praznike mačak Milisav i Borislava vredno rade na najlepšim dekoracijama za prazničnu trpezu.

Konci pastelnih boja koje Borislava Lukić veštim rukama koristi, a veselo ih mrsi prvi pomoćnik Milisav stvaraju originalne dekoracije za vaskršnje praznike.

Dekoracije za vaskršnje praznike; Foto: GZS

„Već tri godine heklam dekoracije, pre toga sam vezla, međutim, sada mi je pletenje ovih dekoracije zanimljivije, mogu više da se igram i da kreativnije stvaram. Mogu da dam mašti na volju što se tiče i boja i ukrasa”, pojasnila je Borislava.

Način pletenja vaskršnjih ukrasa je jednostavan, priča ova pletilja i dodaje da se radi jednom iglom.

„Ovi ukrasi se pletu sa nametkom, pa se spleću u dve žice, inače zaista može da se pusti mašti na volju i kikice i kvadratići i klot i frket, mnogo što šta može da se uradi od konca.

Moj prvi pomoćnik je mačak Milisav, koji nekad mrsi, a nekad razmrsi konce, mada se ponekad i posvađamo”, kroz osmeh objašnjava pletilja.

Šegrt Milisav ponekad i zamrsi konac; Foto: GZS

Borislavine dekoracije neizostavni su detalj svake tematski dekorisane trpeze, posebno za radosne dane koji su pred nama. Sve pletene igračke koje ova žena stvara svojim umetnim rukama imaju i korisnu i lepu namenu.

„U koku stavljamo šarena uskršnja jaja, piliće oko nje, takođe, kao dekoracija, isto i zečevi, tako da svi ukrasi mogu da stoje na punoj uskršnjoj trpezi”, zaključuje Borislava.

Pusti mašti na volju i vaskršnjim dekoracijama nema granice; Foto: GZS

Dakle, da bi vam dom bio vedar i veseo u skladu sa najradosnijim hrišćanskim praznikom, nije potrebno mnogo: kokice, zečevi, pastelne boje, primena najstarijih veština i pokoja mačka, kao što je Milisav koji obavlja funkciju prvog saradnika.

Prilog emitovan u emisiji „150 minuta” na Prvoj televiziji:

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK MILISAV BORISLAVA DEKORACIJA VASKRS VASKRSNJI PRAZNICI VASKRSNJE DEKORACIJE SEGRT POMOCNIK MACAK MACAK MILISAV

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.563.846 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)