Најбољи прибојски студенти награђени са 120.000 динара 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Најбољи прибојски студенти награђени са 120.000 динара
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
02.02.2020 | 0 коментар(а)



Прибој – Као и минулих шест година, од када је 2. фебруар установљен да се обележава као Дан општине, локална самоуправа
Са 120 хиљада динара награђено 14 прибојских академаца, фото: РИНА

тим поводом није организовала свечаност, већ је средства опредељена за ту намену преусмерила за награде најбољим студентима.

Ова награда ми изузетно значи, јер је доказ да се знање и даље признаје као вредност, а мислила сам да се тај концепт полако губи. Ово је подстицај да се и даље трудим и показује да сам на добром путу. Прибој иако је мала општина има много тога да понуди својим грађанима, нарочито омладини за коју се стварају услови да живе као и млади у престоници, имају све потребне садржаје и иду у корак са временом – рекла је једна од добитница награде, Соња Мијатовић, студенткиња четврте године Филозофског факултета у Београду.

Награђени најбољи студенти, Фото: РИНА

На овогодишњем конкурсу услове је испунило 14 академаца, који су имали просек оцена од 9,08 до 9,83, а који студирају на Медицинском, Економском, Правном, Машинском, Филозофском, Природно-математичком и Факултету техичких наука у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Чачку. Сви они награђени са по 120.000 динара. Пријем најуспешнијим студенатима уприличен је у реновираној кући Јевђевића.

– Ви сте будућност овог друштва и снага која нама треба, пратимо ваш рад и ова новчана награда је само мали знак пажње како би вам дали додатни ветар у леђа  и показали како труд и знање итекако  вреде. Прибој је град на тромеђи, град снаге и чинимо све да буде место у које се млади након завршених студија враћају. Развојем Слободне зоне стичу се услови да своје знање можете употребити у својој општини. Улагање у знање није трошак, то је улагање у нашу будућност и зато ћемо наставити да помажемо прибојску омладину – рекао је председник Скупштине општине Прибој, Борис Мрдовић.


Председник СО Прибој Борис Мрдовић уручио награде најуспешнијим студентима, фото: РИНА

Општина Прибој обележава 02. фебруар као датум када се град на Лиму први пут помиње у Повељи Краља Фридриха ИИИ, издатој 20. јануара 1448. године по јулијанском календару, односно 2. фебруара по грегоријанском.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.888.656 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)