Гондола на Златибору добила грађевинску дозволу 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Гондола на Златибору добила грађевинску дозволу
Trenutno na sajtu: 243       |       Podeli:
27.07.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Министарство грађевинарства Србије данас је доделило грађевинску дозволу

Општини Чајетина као инвеститору за прву фазу изградње жичаре с кабинама (гондолама) "Златибор-Торник" чија је предрачунска вредност 200 милиона динара, саопштила је та општина.

Ти радови, како се наводи у одлуци Министарства, обухватају изградњу крајње станице Торник с пратећим објектима.

У одлуци је наведено и да грађевинска дозвола престаје да важи ако радови не почну у року од две године од дана правноснажности решења.

На основу те одлуке инвеститор се обавезује да пре издавања употребне дозволе изврши спајање набројаних земљишних катастарских парцела у грађевинску парцелу, и да осам дана пре почетка извођења радова пријави почетак грађења објекта Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Инвеститор се обавезује да обезбеди стручни надзор изградње, наводи се у решењу и додаје да се за радове не обрачунава допринос за уређење грађевинског земљишта.

Ово решење је, како је наведено, коначно у управном поступку и против њега се не може уложити жалба, али се може покренути управни спор, подношењем тужбе Управном суду Србије у року од 30 дана од дана пријема решења.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одлуку је донело решавајући по захтеву инвеститора Општине Чајетина, по овлашћењу ЈП "Голд гондола Златибор", за издавање грађевинске дозволе за фазну изградњу жичаре "Златибор-Торник", на територији Општине Чајетина.

Општина и Министарство су се месецима јавно, оштро и политички, а њихови челници и лично спорили око намере Општине да изгради жичару и око статуса земљишта на којем би била, а Општина је у два наврата "радним акцијама" самовољно почињала изградњу, и у Београду је приредила демонстрације против става Министарства.

Иначе, према досадашњем плану, гондола Голд Златибор треба да има девет килметара и биће најдужа те врсте на свету. Траса од центра Златибора до врха Торник кошта 13 милиона евра, а пројекат је финансирала општина Чајетина.

Да је Министарство грађевине, инфраструктуре и саобраћаја издало дозволу, објавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић на свом профилу на Фејсбуку.

 

Агенције / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.310.321 посета
Тренутно на сајту: 244 посетилац(a)