Др Елма Буквић: Господине Ровчанин, да ли Вас је срамота од неистина које сте изнели? 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Др Елма Буквић: Господине Ровчанин, да ли Вас је срамота од неистина које сте изнели?
Trenutno na sajtu: 269       |       Podeli:
28.06.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Поводом излагања одборника Рахима Ровчанина, дана 26. јуна 2019,

у оквиру допуне дневног реда на 12. седници СО Пријепоље, др Елма Буквић одборник ДПС-а у СО Пријепоље и докторка у ОБ у Пријепољу обратила се јавности саопштењем у којем тврди да је Ровчанин изнео неистине и да је ситуација потпуно обрнута, односно да се у болницу највише уложило од како ја на њеном челу Зоран Дробњак и да нема мобинга на националној основи.

Желим јавно да се оградим од неистина изречених на рачун директора ОБ Пријепоље и рада у тој здравственој установи. Наиме, по други пут јавно постављам питање надлежним у ОУ и Општинском већу, одакле Вам идеја да локална скупштина и Општинско веће воде расправку о директору болнице и раду у тој установи. Ако један одборник, као што је Рахим Ровчанин у два наврата иступа и расправља о темама које нису у домену локалне самоуправе, већ Министарства здравља, просто не могу да верујем да свим члановима Општинског већа нису познате надлежности локалне самоуправе! Као доктора и некога ко је запослен у ОБ Пријепољем повредило ме је то што се дозволило да неко ко нема везе са ЗЗЗ (Закон о здравственој заштити), износи гнусне неистине, да је доласком директора Зорана Дробњака ускраћено право на здраствену заштиту грађанима општине Пријепоље. До када ће се дозволити да лаици расправљају јавно о докторима и блате нас без иједног ваљаног аргумента? Одборник Ровчанин говори о мобингу у болници од стране директора Дробњака и то претежно Бошњака, доктора, па се ја као доктор, а при том и Бошњак, питам, где су ти мобинговани доктори да се јавно огласе и пријаве тај мобинг, а не да им Рахим Ровчанин буде локални гласноговорник??? Одборник Ровчанин је поменуо и недостатак 12 доктора у ДЗ Пријепоље, и за то је окривио директора болнице Зорана Дробњака! Апсурд! Одборниче Ровчанин, директор ДЗ је др Сеад Поровић, иначе Ваш кадар, њему треба да се обратите. Ако хоћете да расправљате о здравству, научите основне ствари и надлежности институција.

Такође треба да знате, да не би на даље збуњивали широке масе, да се доктор може бирати само у оквиру примарне здравствене заштите, а то је опет на нивоу ДЗ, и сваки грађанин је на то добио право давне 2012. године. Сви пацијенти имају право да изаберу доктора у оквиру службе за здравствену заштиту одраслог становништва, педијатријске службе, гинеколошке службе и стоматолошке службе. На секундарном нивоу здравствене заштите, тј, у болници не постоји систем избараног доктора и узмите Закон о здравственој заштити, прочитајте, па расправљајте, немојте да Вас други инструишу. Износите много опасне осуде за које би могли да одгворате. Ако сте озбиљно и ваљано хтели да расправљате о директору Зорану Дробњаку и раду у ОБ Пријепоље требали сте да одете као озбиљан и частан одборник и видите шта се све урадило у болници за време његовог мандата. Болница је окречена псоле више од 20 година, купљене нове постељине, кревети, успостављен електронски Хелиант систем са комплетном рачунарском опремом, добијен нови апарат за анестезију, савремени ултразвучни апарат, клима уређаји за болесничке собе, санирани мокри чворови, урађена купатила, добијена сагласност за одлагање медицинске отпади, оспособљена капела.... и још много тога одборниче Рахиме, и то све за ово кратко време директоровања Зорана Дробњака. Ово неко није могао ни за 20 година. То што расправљате о „нелегалној градњи”, само да знате да нам се пацијенти који су оперисани, непокретни или полупокретни, као и породиље неће више носити низ степенице искључиво уз помоћ родбине (јер код нас болничри не постоје), која се некада једва дозове, јер људи раде и не може баш свако да напути радно место у радно време. Лифтови који се граде служе искључиво за пацијенте, болесне и непокретне и не причајте одборниче нешто у шта нисте упућени, а не желим Вам да икада доживите патњу и бол када Вам је неко од ближњих болестан, па га треба са другог спрата носити на снимање у приземље, и тражити помоћ по околним бурегџиницама.

Већина запослених у болници је презадовољна руковођењем директора Дробњака, и да су Ваше намере, поводом ове допуне дневног реда, биле часне, требали сте се консултовати са већином, а не слушати и уважавати паушалне приче појединаца, који се на крају повуку као и до сада, а Ви останете на стубу срама.

И на крају одборниче Ровчанин, знате и Ви сами да локална самоуправа и локална скупштина има много већих проблема са појединим директорима јавних предузећа и установа, али их Ви не помињете”, наводи се у саопштењу др Елме Буквић.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.220.222 посета
Тренутно на сајту: 269 посетилац(a)