Kosjerić: Posle povlačenja vode, izvorišta pijaće vode zamućena 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Kosjerić: Posle povlačenja vode, izvorišta pijaće vode zamućena
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
06.06.2023 | 0 коментар(а)



Kosjerić - Bujični tokovi koji su usled obilnih padavini juče tokom večernjih časova pogodili opštinu Kosjerić, tačnije naselje Brajkovići izlili,



povukli su se u svoja korita. Voda je poplavila dvadesetak domaćinstava u ovom naselju i prodrla u pomoćne i stambene objekte.


„Bukvalno dvadeset minuta je padala kišica, voda je nadolazila polako, slivala se sa brda, loše su nam cevi, loše su nam kanalizacije i podzemne vode, dovoljno je bilo i petnaest minuta da voda pređe preko praga. Do pola metra je voda doalzila u prizemlju, u podrumu je bila i do metar, u dvorištu je bilo do metar vode. Nije imala gde da odlazi. Jednostavno, viša sila”, rekla je za Glas zapadne Srbije Danijela Pavlović, meštanka Brajkovića, kojoj je voda poplavila ali i poslovne objekte.


Ona je dodala da ovo nije prvi put da voda plavi ovaj deo opštine Kosjerić, ali da se nikada nije izlila tolika količina vode da uđe u objekte.


„Kada sam došao da im pomognem, točkovi kamionski idu dole, niz put, ne možemo da ih uvhatimo. Vratio sam dvadesetak komada ali ima ih još po polju da ih donosimo. Ovo je strašno”, kazao je Mihajlo Jeftović.

Predsednik Opštine Kosjerić Žarko Đokić

Predsednik opštine Kosjerić, Žarko Đokić kao najveći problem nakon povlačenja vode istakao je zamućivanje izvora pijaće vode sa koga se napaja čitava opštine Kosjerić, ali je izrazio nadu da će se taj problem u toku današnjeg dana rešiti te će meštani dobiti pijaću vodu.

„Voda je se trenutno povukla. Pljusak koji je trajao svega pola sata je napravio katastrofu gde je se voda izlila u dvadesetak domaćinstava. U tim domaćinstvima je voda ušla u kuće. Voda je se povukla, posledice su sanirane. Put Valjevo-Kosjerić je osposobljen, nadamo se da neće više biti kiše, ovo su bujične poplave koji nam iz dana u dan nanose sve veće probleme. Nadamo se da će kiša stati i da će situacija biti bolja po nas. Što se tiče opštine Kosjerić imamo problema i sa pijaćom vodom. U Brajkovićima se nalazi izvor, bušotina Despotovići koja je se trenutno zamutila. Tokom noći će se voda isčistiti i gradjani opštine Kosjerić će dobiti pijaću vodu”, kazao je za Đokić za GZS.


On je rekao da će ujutru zasedati Štab za vanredne situacije na kome će se razmotritit trenutna situacija u mesnoj zajednici Brajkovići, što će diktirati dalje korake.

Na samom ulasku u naselje, voda sa lokalnog potoka potkopala je potporni zid koji preti da daljim urušavanjem ugrozi most preko same reke. Đokić je naglasio da će se pri rešavanju tog problema konsultovati stručnjaci JP „Srbijavode”, kako eventualnim obrušavanjem ne bi došlo do začepljenja mosta i novih izlivanja.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.854.001 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)