Две нове жртве вируса короне, Луковић:број оболелих био би мањи да су поштоване мере забране окупљања 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Две нове жртве вируса короне, Луковић:број оболелих био би мањи да су поштоване мере забране окупљања
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
05.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Подаци од претходног дана били би много оптимистичнији да нисмо изгубили два суграђанина (мушкарац и жена) у Клиничком
Чачак изгубио два суграђанина, Фото: ГЗС

центру Крагујевац. Ради се о лицима која су била на респиратору и који су отишли из Чачка пре више од десет дана,саопштено је на састанку Радног тима за праћење ширења корона вируса града Чачка објављеном на сајту града Чачка.
 Ипак гледајући број оболелих на инфективном одељењу који је десет (пре седам дана 27) и оболелих у „плавој хали“ осам (пре седам дана 30), то је нешто што говори да епидемија губи на маху.Тај број би у овом тренутку био и мањи да су грађани поштовали предложене мере забране окупљања и полицијског часа.
 Илустрације ради, у овом тренутку болесна су три монаха и једна монахиња као и двоје њих који су били у манастиру током ускршњих празника. Сви су они на болничком лечењу.Ако из овога може да се извуче неки закључак онда је то да убудуће избегавамо већа окупљања у затвореном простору, односно да ће понашање људи у највећој мери одређивати даљи ток оболевања од корона вируса, рекао је руководилац Радног тима др Михаило Луковић.
Од 54 узорка који су послати претходног дана, два су позитивна из Чачка (пацијент из болнице) и четири из Горњег Милановац (породица из контакта), тако да је укупан број у Чачку 90, Горњем Милановцу 54, Лучанима пет и Ивањици три, односно на нивоу Моравичког округа 152.
 У пријамно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак било је девет преглада, а примљен је један пацијент.


Понашање људи одређиваће даљи ток оболевања од корона вируса, каже др Луковић, Фото: ГЗС

Током претходног дана четири пацијента су отпуштена, од тога се један води као излечен, јер је био позитиван па негативан на корона вуирус, и један пацијент који је пребачен у „плаву халу“ и два на грудно.
Из Дома здравља извештавају да су регистровали четири особе са повишеном температуром. У хали у Атеници налази се осам пацијената.
 
Републички фонд здравственог осигурања наводи да на списку има још једног излеченог из Чачка и три из Горњег Милановца, тако да је укупан број у Чачку 15, Горњем Милановцу 19. Овај број односи се само на излечене у Чачку и Горњем Милановцу, мада смо имали много више таквих, али су они у евиденцији установа из којих су отпуштени (КБЦ Звездара, КЦ Крагујевац, болница „Драгиша Мишовић“).
Полицијска управа наводи да су на подручју Чачка у самоизолацији 72 особе које поштују мере, а на нивоу Моравичког округа тај број је 147.
Цивилна заштита обавестила је да ће током дана дезинфиковати вртиће.

 

ГЗС
 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lukovic radni tim pracenje sirenja virusa korone cacak moravicki gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.897.481 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)