Одржане Јавне расправе о просторном снабдевању топлотом и одрживој енергетској политици града Ужица 


Sunčan i topao poslednji dan aprila             

 
Одржане Јавне расправе о просторном снабдевању топлотом и одрживој енергетској политици града Ужица
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
10.01.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Програм просторног снабдевања топлотом за период од 2022‒2030. године за Град Ужице презентован је током отвореног састанка,

одржаног у понедељак 9. јануара у оквиру Јавне расправе, која је трајала у претходних месец дана.

Програм осмишљен са циљем да се утврде технички одговарајући системи грејања који остављају најмање последице по животну средину и климу у различитим просторним обухватима, између осталог, предвиђа и дефинисање различитих приоритетних мера за свако подручје. Предложене мере, како се могло чути, односе се на унапређење енергетске ефикасности система даљинског грејања али и реализацију активности које ће допринети побољшању квалитета ваздуха и смањењу емисија ЦО2.

 

Пре усвајања овог документа биће размотрени и сви предлози и сугестије грађана, удружења и организација који су пристигли у оквиру поступка Јавне расправе.

Такође у понедељак 9. јануара одржан је отворени састанак у оквиру Јавне расправе о Комуникационој стратегији за промоцију одрживе енергетске политике Града Ужица 2022-2026.

 

Подизање свести, информисање, јачање кредибилитета и повећање укључености главни су циљеви ове стратегије, коју на основу свих досадашњих искустава везаних за област енергетике, заштите животне средине и урбане мобилности израђују МЕЕМП тим и енергетски тим града Ужица.

Оба документа су израђена кроз “Пројекат енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама у Србији (ПЕЕУЕО)”, а на основу потписаног споразума Владе Републике Србије и Владе Швајцарске Конфедерације. Нацрте докумената је припремио Конзорцијум за реализацију пројекта чији су представници Слађана Јевремовић и Зоран Божанић заједно са представницима стручних служби града Ужица учествовали у Јавној расправи.

 

 

 

 

ГЗС / Град Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.679.572 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)