Почела Нушићијада, јединствен фестивал богат културним садржајем 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Почела Нушићијада, јединствен фестивал богат културним садржајем
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
26.08.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Свечаном академијом у општини Ивањица, данас ће почети још једно издање манифестација,



која је, по свему судећи јединствена у Србији, са веома богатим културним садржајем.

Данас, дан пре званичног отварања овогодишњег фестивала, у Дому културе у Ивањици биће додељена признања заслужним појединцима, глумцима и институцијама и уједно ће бити обележено и 110 година постојања ФК „Јавор”.

На овогодишњој Нушићијади, публици ће се представити глумци позоришта Славија са представом „Комедија забуне”, Народног позоришта из Београда, представом „Власт”, по делу Бранислава Нушића, Аматерско позориште из Ивањице комадом „Свиња” и ПРКОС театар Инат позоришном представом „Господја министарка“.

Првог дана фестивала, петка, 26. августа, одиграће се шаљива фудбалска утакмица Раднички против Градјанског, а затим ће у 17.00 часова и свечано бити отворен фестивал. Првог дана ће на бини „Округло па на ћоше” Неша Бридзис одржати свој Стенд Ап, а након њега на платоу испред Споменика Револуције, свој Стенд Ап ће извести Небојша Миловановић.

За музички део програма, првог дана Нушићијаде биће задужени Харис Дзиновић и Дејан Петровић.

Субота 26. август почиње Концертом уз јутарњу кафу који ће одржати дуо Ристић-Алексић. У 20.00 часова наступиће Белграде Диxиеланд Орцхестра, затим у 22.00 концерт ће одржати Тони Цетински.

Последњег дана фестивала, недеља 28. август у 20.00 ће се одржати Завршна парада и концерт групе Кербер.

Иначе, летњи фестивал у Ивањици посвећен је Браниславу Нушићу, због реченице из Његовог дела „Госпођа минситарка”, која гласи „Виђен си за Ивањицу”.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA NUSICIJADA FESTIVAL NUSIC BRANISAL NUSIC KOMEDIJA PREDSTAVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.840.781 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)