Чачанска родна - програм за април 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Чачанска родна - програм за април
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
05.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Прва Национална престоница културе, у априлу 2023. године нуди богат програм из различитих области културе.



Почетак месеца биће у знаку књижевности: 5. априла у 11.00 и 12.30 на Светски дан дечје књиге гостује списатељица Јасминка Петровић, у Великој сали Градске библиотеке у оквиру Дисовог пролећа. Истог дана, од 19.00 у Галерији Народног музеја Чачак биће отворена „У дубинама провинције - изложба античког и савременог”.

-6. априла у Чачку ће бити отворене две занимљиве изложбе:
• 18.00 у Уметничкој галерији Надежда Петровић отвара се изложба „Пространства љубави’’ Ирене Лагатор Пејовић као део програма „Награђени на Меморијалу” и приређује се у оквиру јубилеја 150 година од рођења Надежде Петровић.
• у 19 часова отвара се АРТ ДИЈАЛОГ (УМЕТНОСТ СА ДРУШТВЕНЕ МАРГИНЕ) аутора Божидара Плазинића у Културном центру Чачак -изложба радова
реализованих као социјално ангажован уметнички концепт у сарадњи са друштвено осетљивим групама.

7. априла почиње програм из серијала „Чачански расадник” - од 19 часова у Сали Стартап центра Чачак први гост биће глумац Милутин Милошевић (Београдски фантом, Свети Георгије убива аждаху), који се из Чачка отиснуо у Београд. „Чачански расадник” биће реализован у форми разговора, у сарадњи са Сашом Радојевићем, филмским критичаром.
Дани Ромске културе, БИБИЈАКО САСТИПЕ, одржаће се од 7. до 12. априла 2023. и почињу у петак 7.априла у 21:00 у Великој сали Културног центра концертом бенда PRETTY LOUD, који је први ромски женски хип-хоп бенд. У суботу, 8. априла у 18.00 у Атријуму Културног центра Чачак биће отворена изложба „Бибија – ромска слава“ и биће приређено представљање посне трпезе за Бибију, ауторке изложбе и каталога Снежана Шапоњић Ашанин и Иване Ћирјаковић, етнолога Народног музеја Чачак, док ће у Великој сали Културног центра бити одржан културно – уметнички програм посвећен Светском дану Рома 8.априлу 2023. „Најсам Коркоре – Нисмо сами”.

У недељу, 9. априла у 20.00 концерт ће одржати бенд Кал, у Великој сали Културног центра, док ће 11. априла у 20.00 у малој сали Културног центра почети Фестивал Ромског филма (ФРОМ ) уз емитовање документарног филма LEX HOMELESS (сценарио и режија Зоран Таировић). У среду, 12. априла у 20.00 биће приказани филмови ЧАС АНАТОМИЈЕ (кратки играни) и експериментални филм ЦРВЕНКАПА.

-12. априла у 19.00 у оквиру Дисовог пролећа одржаће се промоција сабраних дела Александра Ристовића у Великој сали Градске библиотеке, а истог дана, од 19.00, биће одржано тематско предавање: „Слобода или ништа: Господар Јован Обреновић” у Галерији Народног музеја.

-21. априла од 20.00 организују се “Приче о фотографији: Уметност објектива“ у Клубу Културног центра Чачак. „Прича о фотографији“ је замишљена као трибина са пројекцијама слајдова, у којој ће публика да се упозна са естетичким својствима уметничке фотографије.

-26. априла у Народном музеју у Чачку биће отворена изложба Музеја Војводине „Испит зрелости - Матуранти војвођанских гимназија од половине 19. века до 60-их година 20. века".

-28. априла од 13 часова почиње ПОЕТСКИ МАРАТОН у оквиру Дисовог пролећа, који ће се све до поноћи одржати на неколико локација (Двориште Градске библиотеке, Градски парк, Дисов амфитеатар,...) када ће Чачак бити претворен у прави град поезије.

Крај априла обележиће 29. 04. од 13.00 отварање манифестације „Дани фотографије у Србији”, у Културном центру Чачак. Истог дана, од 20.00 одржаће концерт ансамбл народних песама и игара „Венац’’ из Приштине, у Великој сали Културног центра Чачак.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.859.295 посета
Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)