Упис деце у први разред основне школе на територији Горњег Милановца за школску 2020/2021. годину почеће 1. априла 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Упис деце у први разред основне школе на територији Горњег Милановца за школску 2020/2021. годину почеће 1. априла
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
29.02.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Упис деце у први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину,

вршиће се од 1. априла до 29. маја ове године.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година (деца рођена у периоду од 1. марта 2013. године до краја фебруара 2014. године).

Дете које до 1. септембра 2020. године наврши шест до шест и по година уписује се у први разред након  провере спремности за полазак у школу.  Школа има обавезу да организује проверу спремности, у складу са Законом.

Дете старије од седам и по година, које због болести или из других разлога још није уписано у школу, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања коју обавља тим састављен од наставника разредне наставе, педагога и психолога школе.

Документа која су потребна за упис детета у први разред су извод из матичне књиге рођених за дете, доказ о пријави пребивалишта, као и доказ о здравственом стању детета.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, преко одговарајућег софтвера, обезбедило је школама могућност електронског прибављања извода из матичне књиге рођених и уверења о пребивалишту за дете, те родитељ/старатељ детета може овластити школу да изврши службено прибављање ових података или их доставити лично.

Уверење о похађању припремног предшколског програма, накнадно ће издавати Предшколска установа „Сунце“ у Горњем Милановцу.

ГЗС/ГМ ПРЕСС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UPIS DECE OSNOVNA SKOLA GORNJI MILANOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.204.977 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)