Договор напредњака и социјалиста – две листе, један председнички кандидат 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Договор напредњака и социјалиста – две листе, један председнички кандидат
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
29.01.2022 | 0 коментар(а)



СНС и СПС ће и после избора наставити да раде заједно у влади Србије и на нивоу града Београда, ако им грађани буду указали поверење, а

на изборе ће изаћи са одвојеним листама, саопштио је данас лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, након састанка са делегацијом СПС, коју је предводио лидер Ивица Дачић, пренео новинарима, да је разговарано пре свега о стратешкој сарадњи. 

„Ускоро ће бити десет година како веома успешно сарађујемо, доносимо важне, тешке одлуке за Србију и њене грађане. Мислим да смо много тога доброг оставили нашем народу и земљи. Разговарали смо о будућој сарадњи, да и после избора, ако будемо у могућности, ако грађани укажу поверење наставимо да радимо заједно у влади Србије и на нивоу града Београда”, објаснио је он.

Вучић је казао да је донета одлука да на изборе две странке изађу са посебним листама, јер ће то, уверен је, довести до максимизације резултата и привлачење већег броја бирача за оно што је најбоље за земљу. 

Он је истакао да је Србија предвођена СНС много тога успела да постигне у претходном периоду заједно са СПС.

„Не желим ја да ставим капу и кажем да је то мој успех, делимично мој, али не бих успео у свему томе да и тада, када сам предложио низ тешких одлука да није било Ивице Дачића који је то подржао, истински и искрено”, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Казао је да ни унутар СНС немају исто мишљење о свему, а камоли када су у питању две странке, али да су СНС и СПС донели до сада пуно тешких одлука, и када су биле поплаве 2014. године, када је доношен Бриселски споразума у коме, како каже, сада тражимо спас за српски народ на КиМ и донекле купујемо време и друго. 

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас да напредњаци и социјалисти настављају сарадњу, без обзира на форму изласка на изборе, наводећи да ће СПС свакако подржати Александра Вучића у трци за председника Србије, али да нису сигурни да би неки други кандидат којег би СНС предложио, добио подршку СПС-а.

Дачић је после састанка делегација СНС и СПС рекао да су социјалисти поносни на резултате 10-годишње сарадње, који су, каже, променили лице Србије и такви су да се може рећи да је вредело радити на њима.

„Разни људи кажу да СПС треба да има свог кандидата. Имамо ми свог кандидата, имали смо га и 2017. Године, то је Александар Вучић. Нећу да се мешам у одлуке СНС, али што се нас тиче, ако је Вучић кандидат за председника Србије, он је наш заједнички председнички кандидат”, рекао је Дачић. 

Он је, међутим, указао да би, будући да та одлука још није донета у оквиру СНС, став социјалиста био драстично промењен, уколико Вучић то не би прихватио.

Делегацију СНС су, поред председника Вучића, чинили и функционери странке Ана Брнабић, Синиша Мали, Златибор Лончар, Дарко Глишић, Милош Вучевић, Горан Весић, Владимир Орлић, Владанка Маловић, Невена Ђурић, Милица Николић и Ђорђе Тодоровић.

Са Дачићем су из СПС састанку присуствовали функционери те партије Бранко Ружић, Александар Антић, Владимир Заграђанин, Душан Бајатовић, Славица Ђукић Дејановић, Новица Тончев, Предраг Марковић, Никола Никодијевић, Ђорђе Милићевић.

ГЗС/ Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dacic vucic izbori lista

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.921.351 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)