АИК банка добила сагласност НБС за преузимање Сбер банке Србија 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
АИК банка добила сагласност НБС за преузимање Сбер банке Србија
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
28.02.2022 | 0 коментар(а)



АИК Банка добила је данас сагласност Народне банке Србије и надлежних регулаторних тела,

чиме је испунила све услове за стицање Сбербанке Србија.

Како је саопштено из АИК Банке та ће банка после стицања повећати своје тржишно учешће у Србији на девет одсто и са вредношћу своје нове билансне активе постати једна од најзначајнијих банака у нашој земљи.

„Успешним завршетком процеса који је инициран прошле године, АИК банка ће увећати своју клијентску базу за више од 180.000 физичких и правних лица, док ће укупна актива банкарске групације порасти за 1,7 милијарди евра”, наводи се у саопштењу, пренео је Танјуг.

Председница Извршног одбора АИК банке Јелена Галић рекла је да је јачањем тржишне позиције та банка корак ближе остварењу стратешког циља да се позиционира као једна од водећих банкарских група у региону.

„Величина наше активе повећаће се на готово четири милијарде, са тржишним уделом од девет одсто, чиме ће АИК банка, као окосница наше банкарске групе, заузети шесто место на банкарском тржишту Србије”, рекла је она.

Председник Извршног одбора Сбербанк Србија Владимир Бошковић изразио је задовољство успешно завршеном купопродајом, истакавши посебно јасну стратегију и визију АИК Банке у погледу даљег развоја.

„За нама је година у којој смо остварили најбољи пословни резултат, уз значајан раст вредности кредитног портфолија, али исто тако и уз раст депозита од чак 30 одсто. У наредном периоду нас очекује интеграција, а уверен сам да ћемо и тај процес веома брзо и успешно комплетирати”, рекао је он.

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


saglasnost zber banka aik banka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.822.691 посета
Тренутно на сајту: 296 посетилац(a)