Гром усмртио краве: Несрећна Вукица остала без свега што је имала 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Гром усмртио краве: Несрећна Вукица остала без свега што је имала
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
26.08.2019 | 0 коментар(а)



Нови Пазар – Олујно невреме оставило је Вукицу Милосављевић у сузама. Гром јој је погодио две краве,
Вукици гром убио краве и бика, фото: Х. Муратовић, РИНА

бика и усмртио их на месту, а то је био једини извор прихода који је ова горштакиња имала.

“Наишла је страшна олуја, севало је на све стране, чула сам да је пукао гром, али нисам ни сањала какав ћу призор затећи на ливади. Обе краве су биле стеоне, једна је требало да се отели сад, а друга почетком септембра. Ово је огроман губитакк”, рекла је уплакана Вукица.

Она живи сама у удаљеном планинском селу Кашаљ подно Рогозне. Први комшија далеко је око пет километара, а до њене куће не може се доћи колима већ само – пешке!

“Овде је пустиња. Током лета неко и прође, али кад је зима дешава се да по четири месеца не видим живе душе. Често сам причала са кравама, понашала сам се према њима као да су људи. Ја немам другарице, мајку, па сам са њима делила оно што ме тишти. Брат ми је често говорио “како то Вукице причаш са животињама”. Али оне су мени биле све што имам, а сад више немам ништа”, каже Вукица.

У Вукичиној штали сада су остала само два нејака телета, која она сад нема са чим ни да прехрани, јер млека нема.

“Значило би ми бар једну краву да имам, да могу да нахраним телад и да имам коју кап млека за себе”, додала је скромно Вукица.

Ову несрећну жену први је посетио Хидо Муратовић, познати хумнтарац из Новог Пазара и како је рекао, пошто није донео ништа, ни кафу, ни шећер, уручио јој је сто еура – да се нађе.

“Морамо да се нађемо овој жени. Послаћемо ову судбину у свет како би помогли овој усамљеној души. Гром је причинио штету од око 4000 еура и Вукица не може сама да се опорави од несреће која ју задесила”, изјавио је Хидо Муратовић који је помогао стотинама људи који су имали сличну судбину као Вукица и нада се да неће бити другачије ни овај пут.

Сви који желе да помогну Вукици, могу се јавити Хиду Муратовићу на борј телефона:

064 / 33 - 03 - 240

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vukica grom ovce

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.136.089 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)