Веће донело одлуку о цени грејања, већем броју деце у вртићу, ребалансу буџета 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Веће донело одлуку о цени грејања, већем броју деце у вртићу, ребалансу буџета
Trenutno na sajtu: 513       |       Podeli:
06.10.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Данас је заседало Општинско веће у Лучанима на којој је предшколској установи „Наша радост“ одобрен,
Фото: РИНА

за 20 одсто, већи број упис деце у вртић, што дозвољавају прописани законски оквири и критеријуми надлежног министра. Оваква одлука је донета у циљу смањења листе чекања и повећања обухвата деце у јасленим и васпитним групама. У извештају о раду ПУ за претходну школску годину се наводи да је реализован план за 23 јаслене и васпитне групе, што је укупан обухват од 540 - торо деце у Лучанима и Гучи са 58 запослених. У годишњем плану рада установе за ову годину, који је такође Веће усвојило, наводи се да су две дограђене собе у Лучанима стављене у функцију, што је омогућило значајно већи пријем деце, чиме је значајно смањена листа чекања са 120 на око 20 торо деце за пријем у вртић. У Гучи је почело реновирање објекта предшколске установе и деца су привремено измештена у Дом трубача до краја године, када се очекује завршетак радова.

Веће је донело одлуку о цени услуга испоруке топлотне енергије корисницима насељеног места Лучани за предстојећу грејну сезону а чији испоручилац топлотне енергије је предузеће „Милан Благојевић – Наменска“. Овом одлуком је утврђена цена грејана, за стамбени простор 122,39 дин/м2 за пословни простор 306,00 дин/м2 без ПДВ-а, с тим што корисници стамбеног простора плаћају грејање 12 месеци а остали шест месеци по наведеним ценама. Веће је дало сагласност и на цене топлотне енергије за насељено место Гуча а чији испоручилац је ЈКП „ Комуналац“ и то: 194,33 дин/м2 за стамбени простор а за пословни простор 291,50 дин/м2 без ПДВ-а. Попуст од 10 одсто ће добити све редовне платише а у случају отказа коришћења топлотне енергије корисници који користе грејање у зградама плаћају накнаду у висини од 30 одсто од цене грејања.

Већници су на седници донели и измене одлуке о општинском буџету за текућу годину које се односе на инвестиције које се заједно финансирају републичким средствима. Из републичког буџета је тако укупно добијено 78 ,8 милиона за бројне инвестиције, и то за базен, котларницу, пројекат енергетске ефикасности, дечији вртић, програм личног пратиоца...

Донета је и одлука о образовању јединица цивилне заштите опште намене којом се формира, организује, опрема, оспособљава функционисање јединица цивилне заштите опште намене на нашој територији. Веће је донело и одлуку о образовању специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање општине Лучани, које се образују за потребе активирања алармних сирена у случају да изостане даљинско управљање сиренама.

Именована је и Конкурсна комисија за спровођење изборног поступка за попуњавање положаја начелника Општинске управе. Наиме, након изборног поступка за начелника Општинске управе који следи, комисија ће саставити листу од највише три кандидата који испуњавају прописане услове за избор начелника и доставља Општинском већу на коначно одлучивање.

На данашњој седници је донета и измена одлуке о реализацији буџета а која се односи на учешће општине за услуге социјалне заштите особама са инвалидитетом у виду личног пратиоца а у вредности од 4.3 милиона динара. Такође, донет је и ребаланс буџета пословања ЈКП „Комуналаца“ као и ребаланс ЈП „Драгачево путеви“ за 2022. годину. О свему напред наведеном, коначну одлуку ће донети Скупштина на седници која је заказана за петак, 14. октобар.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.598.073 посета
Тренутно на сајту: 514 посетилац(a)