СДП: Ирис је шанса коју општина не би требало да пропусти 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
СДП: Ирис је шанса коју општина не би требало да пропусти
Trenutno na sajtu: 255       |       Podeli:
07.03.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Општински одбор Санџачке демократске партије у Пријепољу огласио се саопштењем
Илустрација, фото: ГЗС

за јавност поводом продаје конфекције “ИРИС” , јер како истичу, желе да укажу на још једну погубну грешку општинске власти.

“На последње две седнице Скупштине општине Пријепоље одборници Санџачке демократске партије предлагали су да имовину Ириса купи општина. Предмет продаје јесте производно - пословни простор укупне површине око 4000 метара квадратних, потпуно опремљен за различите видове производних делатности, где је некада било запослено око 800 радника”.

У саопштењу се даље наводи да је њихов предлог општинским функционерима био да се из буџета издвоји 400 000 евра и да општина купи ову имовину.

“Сигурни смо да би уз помоћ Владе Србије веома лако нашли озбиљног инвеститора који би запослио најмање 300 радника, и то у области производње ауто - електро опреме или делова за рачунаре. Kорист од овог пројекта била би вишеструка. Запослили би се млади људи који завршавају средњу школу и који, због безнадежне ситуације, одлазе из нашег града. Уложени новац општина би веома брзо повратила кроз порез на зараду који у овом тренутку износи око 50 евра по запосленом. Лако се израчуна да би општина по том основу месечно добијала 15 000 евра, што је на годишњем нивоу 180 000 евра”.

Они даље истичу да би се ова инвестиција општини отплатила за две године и два месеца.

“Узмимо у обзир и то да би месечно 300 радника примило минимално 10 милона динара нето, што би за овај осиромашени град било веома значајно. Нажалост, овај наш предлог, као и многи други, није наишао на разумевање садашње општинске власти, а последице њихове неразумне политике ће бити катастрофалне за овај град”, закључује се у саопштењу ОО СДП из Пријепоља.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sdp prijepolje saopstenje iris prodaja opstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.218.923 посета
Тренутно на сајту: 256 посетилац(a)