Међународни фестивал фолклора „Са Oвчара и Каблара” по 14. пут у Чачку 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Међународни фестивал фолклора „Са Oвчара и Каблара” по 14. пут у Чачку
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
20.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - КУД Фабрике резног алата (ФРА) и ове године домаћин је међународног фестивала

фолклора „Са Овчара и Каблара”. По 14. пут заредом домаћини ће угостити културно - уметничка друштва из Бугарске и то из градова Кресна, Ћустендил и Сопареве Бање, као и фолклорне ансамбле из Рудог и Вишеграда из Републике Српске.

Своје играчко умеће показаће и домаћини, КУД ФРА, којима ће се придружити и неколико културно - уметничких друштава из Чачка.

Велики свечани концерт пред чачанском публиком одржаће се 29. октобра на позорници Дома културе, са почетком у 18 часова.

„Имаћемо част да угостимо више од 150 играча, музичара, кореографа и судећи по реакцијама публике протеклих година биће ово јединствен фолклорни спектакл”, казао је за Глас западне Србије руководилац КУД ФРА Младен Млађо Ристановић.

Он је истакао да је у овој години ово треће дружење у оквиру ове манифестације као и да се крајем године очекује још један наступ.

„Били смо принуђени да овај фестивал поделимо у четири целине, због великог броја пријављених културно - уметничких друштава. Нажалост у овој причи ми смо сами и нисмо у могућности да на достојан начин угостимо и сместимо толики број учесника. Надамо се да ћемо следеће године наићи на разумевање људи из града који су ресорно задужени за културу уз чију помоћ ћемо јубиларну 15. манифестацију одржати како то и приличи”, рекао је Ристановић.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak folklor festival

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.855.245 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)