Од ове године мастер учитељи могу да предају информатику од петог до осмог 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Од ове године мастер учитељи могу да предају информатику од петог до осмог
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
20.04.2018 | 0 коментар(а)



Ужице – Педагошки факултет у Ужицу који је ове године прославио 25 година постојања налази се у саставу

Универзитета у Крагујевцу. Факултет данас има основне, мастер и докторске студије на смеровима за учитеља и васпитача.

„Ове године примамо 105 студената на буџет и на васпитачима 55. Органиозована је беслатна припремна настава и она је почела 14. априла, они који су заинтересовани могу се придружити и после овог рока припремној настави у оквиру које ће се радити и пробни тестови за пријемни”, наводи декан Учитељског факултета Снежана Маринковић.

Декан Учитељског факултета Снежана Маринковић, фото: Златибор прес

За будуће али и свршене студенте од ове године постоји могућност уписа изборног блока од 90 кредита из информатике и рачунарства неопходних за спровођење наставе из ових предмета.

„Ово знатно повећава шансе за запослење јер нема довољно наставног кадра који би предавао предмет информатика и рачунарство. Због тога су у Министарству крајем децембра донели одлуку, која је сада део законске регулативе, да они који заврше смер учитељ мастер и у свом образовању имају 90 кредита, могу предавати иформатику и рачунарство од петог до осмог разреда”, наводи Маринковић.

Факултет располаже библиотеком од преко 50.000 књига, оптималним наставним простором, и одговарајућим кадром од 32 наставника и сарадника. Оно по чему се ова установа истиче је ангажовање студената у многим наставним активностима које се спроводе преко 20 секција.

Посебна пажња је усмерена ка неговању међууниверзитетске и међустудентске односа.

Студент ПФУ Милица Глушчевић каже да су кроз ван наставне активности већ доживели велики успех.

Студент ПФУ Милица Глушчевић, фото: Златибор прес

„Имамо представу Васкрсни Србију са којом 100 студената иде у Беч, са њом смо били и у бањалучком Народном позоришту, а ићи ћемо и у Копар са њом. Студенти из Копра су долазили и код нас као и студенти из Хрватске, Републике Српске и они су одушевљени са нашим факултетом”, наводи Глушчевић.

На педагошки факултет масом се одлучују девојке али интересовање постоји и код мушке популације.

Милош Поповић студент ПФУ, фото: Златибор прес

Милош Поповић студент ПФУ каже да је уписао овај факултет зато што му родитељи раде у просвети и сматра да је то један природан след.

„Овде професорима нисмо само број у индексу, имамо лепу сарадњу са њима и излазе нам увек у сусрет”, наводи Поповић.

Педагошки факултет похађају студенти из целе Србије који ће од октобра моћио да конкуришу за студенстки дом, чије је опремање у току и који ће располагати са 296 места А категорије.

Извор: Златибор прес 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.801 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)