Катарини Алемпијевић награда публике 30. Меморијала Надежде Петровић 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Катарини Алемпијевић награда публике 30. Меморијала Надежде Петровић
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
14.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Изложба 30. Меморијала Надежде Петровић „На југ, на југ! Идемо на југ” затворена

је у уторак 10. новембра.

Награду публике са највише освојених гласова добила је Катарина Алемпијевић за амбијенталну инсталацију „Кроз шуму”. Награда подразумева самосталну изложбу награђене уметнице у Уметничкој галерији Надежда Петровић.

Катарина Алемпијевић је одабрана за изложбу 30. Меморијала због „особености, појавности и снаге блиске темпераменту Надежде Петровић” чиме је селекторка изложбе проф. др Сарита Вујковић образложила укључење десет уметница у овогодишњи изложбени концепт, а што је уметница Катарина Алемпијевић апсолутно оправдала изложеним радом специјално продуцираним за изложбу 30. Меморијала. Катаринин рад је био постављен у простору Галерије који је био „централна полазна основа из кога су се гранали слојевити наративи и тематске целине других простора”.

Катарина Алемпијевић је рођена у Чачку 1977. године. Дипломирала је на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду, а магистрирала на истом факултету, на одсеку цртежа, 2003. године. Члан је УЛУС-а. Студијски је боравила у пројекту Међународног града уметности (Цитé интернатионале дес артс) у Паризу, 2009. године. Учествовала на бројним групним изложбама у земљи и иностранству, а самостално је излагала у Београду, Чачку, Котору, Зрењанину, Нишу, Прагу и Паризу. Добитница је више награда, поред осталих за графику на Првом међународном тријеналу графике у Београду (2011) и ИВ ЕX YУ конкурсу на Новом Београду (2010); Откупне награде Министарства културе Републике Србије (2007, 2009); Откупне награде Галерије савремене ликовне уметности у Нишу (2000); ИИИ награде на 9. бијеналу „У светлости Милене” у Пожаревцу (2003). Радови Катарине Алемпијевић се налазе у колекцијама Музеја „Цептер” у Београду, Уметничке галерије „Надежда Петровић” у Чачку, Галерије савремене ликовне уметности у Нишу и Уметничке галерије Народног музеја у Крушевцу.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak memorijal nadezda petrovic nagrada publika

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.921.597 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)