U male projekte građana uloženo više od 70 miliona dinara 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
U male projekte građana uloženo više od 70 miliona dinara
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
24.05.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Grad Užice je u prethodnih nekoliko godina pokrenuo veliki investicioni ciklus, koji se odnosi
Foto: sajt grada Užica




na ulaganja u komunalnu i saobraćajnu infrastruktturu, projekte iz oblasti zaštite životne sredine kao i projekte rekonstrukcije i sanacije škola i vrtića. Pored toga, značajan iznos sredstava uložen je u male projekte, koji su relizovani isključivo po predlozima građana, navodi se na sajtu grada Užica.

Prema rečima Miodraga Petkovića člana Gradskog veća, rekonstruisane su i uređene javne površine na više od 50 lokacija u gradskom i seoskom području.

„U poslednjih nekoliko godina, između ostalog i kroz program ’Udružimo se’, uredili smo javne površine na oko 50 lokacija, izdvojili smo više od 70 miliona dinara za te projkte na inicijativu građana. Samo u poslednjem ciklusu uradili smo 13 projekata ukupne vrednosti od skoro 33 miliona dinara. Iz budžeta grada, bezbedili smo 20 miliona a 13 miliona dinara od švajcarske vlade i to kao primer najbolje prakse i primer koji preuzimaju i druge lokalne samouprave u Srbiji”, kaže Petković.

Uz podsećanje da će grad u narednom periodu uz snažnu podršku države realizovati velike projekte poput obilaznice i rekonstrukcije Zdravstvenog centra, Petković ističe da će grad nastaviti sa svojim već započetim projektima ali i relaizacijom onih na koje ukazuju građani.

„U proteklom periodu više od šest hiljada naših sugrađana predlagalo je projekte za realizaciju i samo poslednje godine bilo je oko 1000 predloga za 25 projekata od kojih smo realizovali 13. Svi koji nisu do sada imaće priliku u narednom projektnom ciklusu, gde će biti izdvojena i veća sredstva od prošlogodišeih i gde ćemo takođe imati podršku švajcarske vlade”, rekao je Petković.

Član Gradskog veća Miodrag Petković

Nedavno uređeni sporstki teren u naselju Senjak navodi kao primer uređenja javne površine koja je bila van funkcije i potpuno devastirana.

„Naše komšije iz ovog dela grada pokazale su interesovanje da se izgradi jedno ovakvo igralište i zahvaljujući njihovim predlozima i podršci grada Užica danas smo u prilici da budemo na jednom kvalitetnom sportskom terenu. Sa ponosom ističemo činjenicu da smo uradili i sportska igrališta u Balkanskoj ulici, u Volujcu, Krvavcima, Mokroj Gori. Takođe realizujemo i projekat poligona za obuku dece za bezbednost u saobraćja u dvorištu Crvenog krsta, uredili smo amfiteatar u Sevojnu, lokaciju Jovanova voda na Jelovoj Gori, park Pauna Petronijevića u Ribaševini, park na Dovarju. Pored sportskih terena i parkova urađena su i brojna dečija igrališta, uređeno je nekoliko pešačkih staza. I ono što je takođe važno svake godine radićemo i projekte koje predlažu osetljive grupe, poput rampe za osobe sa invaliditetom koja je urađena u ’Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II’ i interaktivne klupe ispred Gradske kuće”, naglasio je Petković.

Iako u finansijskom i građevinskom smislu ovo nisu veliki projekti značajni su i važni jer dolaze po inicijativi sugrađana iz svih delova grada, a kao i do sada radiće se i u narednom periodu u svim gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

 


GZS

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE PROJEKTI GRADJANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.911.403 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)