Borac u gostima za opstanak u ABA ligi 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Borac u gostima za opstanak u ABA ligi
Trenutno na sajtu: 652       |       Podeli:
28.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak/Domžale - Košarkaši Borca probaće večeras od 19 časova u slovenačkim Domžalama da drugom pobedom nad domaćim Helios Sansima obezbedi opstanak u najjačoj regionalnoj košarkaškoj ligi.



KK Borac je do baraža za opstanak došao zauzevši predposlednje mesto u regularnom delu sezone, dok je ekipa Helios Sansa u baraž ušla posle poraza od, takodje slovenačke Krke u plej ofu ABA 2 lige, koja se tako direktno plasirala u viši rang takmičenja.

U prvoj utakmici odigranoj u punoj hali kraj Morave, Borac je slavio sa 96 naspram 78. Borac je gotovo kroz čitavu utakmicu namentuo svoj tempo igre i to je rezultiralo da jedino u trećoj četvrtini gostujući Helios ubaci više poena, te je statistika po četvrtinama izgledala ovako: 28:19; 29:23; 19:24; 20:12.

Amerikanac Ostin Luk, najefikasniji igrač slovenačke ekipe; Foto: GZS

U toj utakmici najefikasniji je bio igrač Borca Hanter Hejl, koji je pred početak proglašen i najboljim strelcem ABA lige, sa prosečnih 22 poena, a na meču protiv Helios postigao je čak 25.

I Diante Boldiv iz redova čačana je postigao takođe 25 poena, a istakao se i Djordje Gagić, koji je za nešto više od 15 minuta provedenih u igri ubacio 16 poena.

Boldvin i Hejl, najefikasniji igrači prvog duela; Foto: GZS

U tada gostujućem timu najefikasniji je bio Ostin Luk sa 14 i Niko Bačvić sa 13 poena.

Ukoliko domaćini večeras trijumfuju, majstorica će se igrati u Čačku, u utorak, 2. maja.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ABA ABA LIGA ABA 2 JADRANSKA LIGA BORAC BORAC CACAK DOMZALE HELIOS SUNS HALA KRAJ MORAVE BARAZ HANTER HEJL HUNTER HALE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.399.542 посета
Тренутно на сајту: 652 посетилац(a)