Вучић: Много издвајамо за војску, јачамо одбрамбене капацитете 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Вучић: Много издвајамо за војску, јачамо одбрамбене капацитете
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
20.10.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је војска, као и политика, шаховска табла са више играча,

и да зато не жели да „истрчава“ са информацијама чиме ће се Србија још наоружвати, али је потврдио да ће се Србија опремити ПВО системима и додатним беспилотним летелицама.

– Људи не морају да брину, постоје стручњаци у Србији, у војсци. Не желим да говорим о томе. Војска је као и политика, играте шах на више табли, има више игарча, то нису наши непријатељи али јесу противници. У војсци морате да имате оно чиме ћете се бранити. У складу с тим не желимо да истрчавамо, али да ли ће бити добрих, важних, значајних противваздушних система – биће, да ли ће бити додатних најсавременијих беспилотних летелица – да, хоће – рекао је Вучић за ТВ Прва.

О осталом није желео да говори.

– Јачамо капацитете, не зато што се спремамо за било шта, већ је то начин да сачувамо земљу – рекао је Вучић.

Сумирајући посету премијера Русије Дмитрија Медведева, он је напоменуо да су они велика сила, а ми мала земља.

– И као такви, ма колико се трудили и постављали нашу земљу на равноправне основе, морате да рачунате на њихову већу моћ. Однос поверења са Русијом је на највишем нуивоу, не морамо о свему да мислимо исто, али о већини ствари мислимо слично – рекао је он.

Он је скренуо пажњу на чињеницу да је јуче са руском страном потписан споразум о делу пруге од Ваљева до Врбнице, до границе Црне Горе, и нагласио да ћемо после реализације тог пројекта имати практично нову пругу, у перфектном стању, којом се неће путовати 100 сати.

Са Медведевом је, каже, говорио и о војно-техничкој сарадњи и истакао да је поносан и на војску и на наше људе, додајући да је и Медведев приметио колико се војска променила али и сам Београд.

Подсетио да је да смо пре шест година имали први авио-митинг са једним МИГ 29, који је ускоро после тога изашао из употребе, и два МИГ 21, а од борбене авијације, бомбардера, нисмо имали ништа.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic vojska srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.461.629 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)