Svi krenuli da sruše Miluna, kakve su im šanse i ko je ko u vlasti i opoziciji? 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Svi krenuli da sruše Miluna, kakve su im šanse i ko je ko u vlasti i opoziciji?
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
10.05.2024 | 15 коментар(а)



Osim Dveri, svi ostali bili su naprednjaci ili bliski saradnici, a dvojica lokalnih lidera čak i čelni ljudi ove partije u Čačku. Dr Radojević važi za ozbiljnog lekara
Frontalni napad na Todorovića - foto ilustracija GZS

ali u politici je imao ozbiljnih oscilacija. Bio je poslanik SNS- a a zatim i poverenik ove partije u Čačku. Pitanje je, šta će mu doneti koalicija u kojoj su braća Ilić i jedan doktor koji je čitav radni vek proveo na opštinskim „jaslama” a radi se o Vlajisavu Papiću. Papić danas veštači trasu auto - puta a to je „zlatna koka” koju zastupaju niški advokati. Ako bi nekim čudom došao na vlast, trebalo bi narodnim novcem da plati moravske vrbake kao da su Dedinje, budući da je, sudeći po sudskim spisima, izveštačena cena kvadrata po njegovom „sudu” dostigla cenu u centru grada. Tu je odlično pokazao koliko misli o državi i svom gradu. Izlaganje trošku naroda i države nije ni malo pohvalno ni za koga.

Poznati čačanski advokat Ivan Ćalović koji na ove izbore izlazi sa grupom građana i sam je bio kandridat SNS- a za gradonačelnika Čačka, ali je Vučić u poslednjem trenutku promešao karte i na to mesto imenovao Miluna Todorovića. Ćalović u ove izbore ulazi sa nekoliko dobrih kandidata, kao što su dr Leposavić, ali i sa političkim preletačima kao što je Radoš Railić kojem je ovo treća grupa građana, nakon što je napustio DSS, gde je bio najbliži saradnik sa Miškom Petkovićem. Nije se najbolje slagao ni sa Brankom Lazovićem čije grupe građana je osnivač, ali ništa bolje nije išlo ni sa grupom građana čiji je idejni tvorac bio u Gornjem Milanovcu. Oni koji ga poznaju, tvrde da se radi o politički nestabilnoj osobi. Sa druge strane Ćalović ima lični motiv da sruši vlast u Čačku i tako se osveti za političku eliminaciju naprednjaka pre nekoliko godina kada je već bio viđen za gradonačelnika.

Velimir Ilić takođe je zalegao da sruši aktuelnu vlast ali ostaje da se vidi da li će mu Čačani poverovati. Braća Ilić 20 godina vladali su ovim gradom, ali svađa zbog direktorske fotelje sa Vučićem oterala ga je u opoziciju. Teško će objasniti Čačanima kako, pošto, i šta je sve prodato u Čačku, a istina je da od privrede, nekada veoma moćne, nije ostao kamen na kamenu. Najveći deo srušio je NATO, ali rasprodaju narodne muke uradila je vlast u Čačku i državi nakon 5. oktobra. Velimir Ilić na vlast je došao 1996. godine, kao gradonačelnik, bio je ministar u nekoliko vlada, a odlaskom na te funkcije fotelju je ustupio rođenom bratu Vojislavu koji je pre toga bio predsednik Skupštine i direktor  JP „Gradac”.

Zanimljivo je da su Dverjani na prvu poziciju isturili Bratislava Simovića što je ipak  iznanđenje, mada u zakonskom smislu nije ništa neispravno. Dveri ipak nisu uprljali ruke u vlasti i to je njihov glavni argument. Sa druge strane bije ih glas gubitnika i moraće dobro da se pozabave time kako bi stigli do željenog cilja.

Aktivista, nezaposlen, naprednjak, opozicionar ili žrtva režima?

O Pavlu Jelesijeviću je suvišna svaka reč. U redovima naprednjaka proveo je skoro 10 godina. Zanimljivo je, da je kao student, žrtva režima, i bez stalnog zaposlenja sagradio kuću koja samo u projektu košta 1, 6 miliona dinara, a sama kuća je podignuta za nekoliko meseci i površine je 260 kvadrata. I dok u kampanju ide sa fićom, u garaži ga čeka skupoceni BMW. Postavlja se pitanje, odakle jednom studentu bez dana radnog staža i sa nekoliko meseci pečalbarstva na metli u SAD, toliki kapital i bilo bi dobro da odgovori pre nego što krene da rešava korupciju, kriminal i tuđe sudbine. Svako ko veruje da će mu on ispuniti politički san, doneti blagostanje, podići fabričke komplekse, je politički zanesenjak i imaće dosta vremena da se kaje.

 

Možda se najbolje vidi na društvenoj mreži koju vodi kako bi izgledala njegova pravda… Nigde više uvreda i pretnji Čačanima nije ispisano nego upravo na toj stranici.

Da sam ja neko ???

Desna ruka mu je naravno Stojan Marković koji je zajedno sa njim na listi,  a to su ona dva lika kojima je nacionalna prekogranična televizija pravila promociju. Providno i znalo se već da je to pripremna i medijska kampanja. I o Stojanu Markoviću suvišna je svaka reč a čačani ga dobro poznaju i pamte po Andriji Bajiću, po humanitarnoj nafti... Bio je direktor Doma kulture u vreme Velimira Ilića odakle ga je vlast Velimira Ilića i DS prebacila na TVČačak, odnosno Ččanski glas koji danas ne postoji a tv Čačak je zatvorena. Zbog njegovog dolaska u tu medisjku kuću organizovan je štrajk zaposlenih ali im to nije pomoglo. Promenio je pet političkih stranaka a danas je kandidat evo grupe građana sa Jelesijevićem na čelu.

 Todorović neprikosnoven po rezultatima rada, ali nije nemoguće da izgubi

Milun Todorović najlošije rezultate ima kao političar, ali kada je sve ostalo u pitanju je neprikosnoven. Ono što je urađeno u gradu na Moravi u njegovom dosadašnjem mandatu postaće merilo za sve buduće političare koji budu vladali ovom dolinom, ali sa druge strane, iako je proglašen za najuspešnijeg gradonačelnika u Srbiji, nije nemoguće da izgubi izbore s obzirom na to da su svi krenuli frontalno na njega. Koalicioni partneri kao i uvek čekaju u prikrajku, iako su već pozicionirali svoje kandidate na listi, očigledno čekaju na ishod „boja” a onda će naravno doći po svoj deo. Za sada ne daju jasnu i otvorenu podršku čoveku od kojeg im zavisi rezultat.

 

A šta je rezultat čoveka koji je od strane lokalnog tabloida više od pet godina izložen besomučnim svakodnevnim napadima ? U kratkim crtama ovako:

Čačak će za koju godinu ležati na čak četri auto - puta, Čačak - Beograd, Čačak - Požega, Čačak - Kragujevac i Moravski koridor koji napreduje velikom brzinom. Tri industrijske zone krcate uspešnim privrednicima.

Poređenja radi, setimo se pre 10 godina čačanska privreda bila jeuništena. I da se ne vraćamo ko je to uradio, a zna se, danas Čačku nedostaje radnika, a ove godine stiže još jedno ogromno preduzeće. Pet stotina kilometara asfalta nije uradio ni jedan gradonačelnik u istoriji grada, a da li je dovoljno - pa nije! Zbrinuto je sa novim krovom nad glavom više od 300 duša, podeljeno 108 stanova i ozidano nekoliko domova za nevoljnike. Zablistao je centar grada a „behatonirani” bedem, kupalište i moravski vrbak postali su predivna mesta gde se rado dolazi na predah, a tu su čak i oni koji su ga nemilosrdno napadali mesecima i godinama. Sportske dvorane, zdrastvene ustanove, putevi... Čačani i danas prepričavaju koncerte Smaka, Čole, Bore,...

Promene su dobre ali nose i rizik, svađu sa državom platiće obični građani

Teško je poverovati da će neka vlast koja je u sukobu sa državom uraditi više. Nije realno, niti je moguće, niti će ijedan ministar ili predsednik države priskočiti u pomoć tamo nekom Jelesijeviću kad ih podvikne na fejsbuku...Da se vlast promenila na republičkom nivou tada bi bila druga priča, ovako svađu sa svojom državom platiće građani i to je svima jasno.

No, građani daju poslednju reč, biće kako oni zaokruže, i na to imaju apsolutno pravo. Oni daju poslednju ocenu,  a kakva će ona biti, znaćemo 2. juna posle 20 sati.

 

GZS (G.Nikolić)




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Izbori čačak Ćalović Ilić Milun

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (15)

  • Pajo

    Ivan ćalović je najbolji ima dobru metlu i đubrovnik da počisti svu ovu bagru lopovsku ,a mi smo mu dali materijal dobar da napravi tu metlu i đubrovnik za gamad i imamo uvek spremnost da istrajemo do kraja jer tija voda smeće nosi u nepovrat
  • Stari lisac

    Ivane covece ko te zajeba za ovog Railica budaka on ni sa rodjenima ne govori
  • Prijatelj Gijov al pravi

    Ćaloviću ovo ne treba ni za šta. Jedan je od najbogatih advokata, napravio je karijeru, i sad treba sa Vučićom da se svađa preko naših leđa. Prilično je osvetnički raspoložen , a to nije dobro. I kad bi pobedio trajalo bi 2 meseca slavlje a onda eto građana na vrata, narod je čudo hoće svoje a ti nemaš odakle da daš jer si se porokao sa republikom. Veruj Gijo da da ti je bolje da izgubiš, ostani što si bio, legenda i dobar čovek. Nema tu sreće, kakva politika. ...
  • Rajo

    Jel to Railić što nije hteo da šprica krmaču zato što se oblatila? Sad bi nas da vakciniše :)
  • Strahinja

    Obrisaće ih Milun kao gumicom.... Sta će veseli Velja malo da kraduca e malo sutra. Samo napred Milune građani dobro znaju ko je ko, ko radi a ko hoće da kraducka. Ovi bivši naprednjaci hoće fotelje malo mo...n !
  • Nebojša

    Au , pa ovo je sila ! Pajo i Stojanove pola redakcije, čak i Mila iz Ozoniranja. Kukuj majko moja mila, teško Milunu, ahahahahahhahahaha
  • Dušan Kaljević

    Milunu kapa dole za sve što je uradio, na žalost mi smo malo nezgodan narod, srušićemo najboljeg da bi doveli eto na primer Stojana i Pavla. Ne potcenjujem Radojevića i Ćalovića, naprotiv cenim ih ali da li je interes čačana da se kolju sa Vučićem i teraju inat svojoj državi? Jednom smo to sa Ilićima radili, samo su oni dobro prošli. A o Stojanu čiji medij plaćaju strane agencije da nas evo sad se vidi OBJEKTIVNO informišu ne želim da komentarišem. Znam da to ni u ludilu neću podržati, a on je uvek tako radio
  • Kuzman

    Veljo je najviše uradio za Čačak
  • Cacak

    Koje si ti godiste kad tvrdis da je Veljo najvise uradio za opstinu a mozda se nisi ni rodio. Uradio je samo za sebe ni trotoar nije uradio a kamoli nesto vece. Sto je Milun uradio nijedna vlast nece uraditi za 20 godina. Bravo Milune.
  • DNO DNA

    Šta će ova plačipxxx Papić, idi bre čoveče izležavao si se do penzije po opštini, kome si ti šta ikad pomogao u životu sem svojoj guzici sram te bilo !! Samo si ložio onaj narod pored Morave, da ih oderu advokati nišlije i bugari, a i naši koji se kriju tu. Sve je to jedno društvance koje treba pitati -šta to rade! Vi će te sad da menjate ČAČAK. MOREEEEE
  • Kojda

    Podrška za Ćalovića, samo cepaj bagru, uz tebe je ceo ČAČAK
  • Cacak

    Govori u svoje ime.
  • PREVARANT

    PA ANDIJA BAJIĆ SE PREVRĆE U GROBU STOJANEE ! KUD SI POŠO MAJKE TI ?!
  • KOSTA

    MISLIO SAM DA NE GLASAM MILUNA ?!!
  • DA SAM JA NEKO

    STOJAN MARKOVIĆ KANDIDAT A NA ČELU JELESIJEVIĆ. ZEMLJO OTVORI SE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Krki

    Bilo bi dobro da Papić uđe u vlas i da isplati onio što je napiso. Kvadrat šikare 2000 evra, kako je to moguće, a to što je ,,učio" da sade orase pa dolazio na veštačenje kad se prime, valjda nije tačno??! E Papiću, žena na opštinskim jaslama, ti dremao pa kabinetima do penzije sad osnovao partiju pa bi još, imaš li obraza čoveče????????????????? Ušao si u opštinu 1996 u novembru, i samo si menjao kabinete, zaposlio si politički ženu u matičnu službu,bio načelnik, što nas tad nisi prosvetlio i unapredio. Nikom pomogao nisi za banku žutu ! Kad ti je dosta čoveče????????? Opet pitam imaš li obraza, a i ta licenca veštaka da se malo proveri, šta veliš ????
  • Откуд он опе?

    Раилић је вечито био политичка мутивода, питајте Петковића,Лазовића, Гребу...Тај неће ни како он хоће ! Ебига Гијо човече?



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 160.567.627 посета
    Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)