Озбиљан помак у смеру унапређења знања 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Озбиљан помак у смеру унапређења знања
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
06.04.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Ужице је направило озбиљан помак у смеру унапређења знања, истакао је после састанка



са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић, вд директора Националне академије за јавну управу Дејан Милетић.
Према његовим речима знање је императив не само државне управе и локалне самоуправе, већ свих грађана Србије.

“Национална академија за јавну управу је озбиљан ресурс Владе Републике Србије намењен унапређењу капацитета службеника у јавној управи, односно локалној самопурави у овом случају и са великим задовољством констатујемо да је Ужице направило озбиљан помак у смеру унапређења знања. Динамика промена и све оно што се ради у сфери јавне управе али и дигитализације захтева од свих државних службеника и на локалу да раде на себи, унапређују своје капацитете и знања и буду способнији да квалитетније одговоре на потребе грађана Србије. Ужице даје пример у том смислу и надам се да ћемо ову сарадњу и даље унапређивати и неговати у интерсу свих грађана Ужица и Србије”.

Да ће добра сарадња бити настављена потврдила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, уз захвалност представницима Националне академије за јавну управу на овој посети. Према њеним речима град Ужице веома успешно прилагођава се реформи јавне управе.

“Национална академија за јавну управу чији су представници данас наши гости, место је на коме се стичу неопходна знања и вештине и место где службеници наше Градске управе постижу значајне резултате у области стручног усавршавања. Наши службеници редовни су полазници обука које академија организује и после пар година напредак је веома видљив. Желимо да константно подижемо ниво знања и вештина а оно што нам је нарочито важно је добра комуникација са грађанима. Више пута препознати смо и награђени за транспарентност у раду и унапређење у области еУправе и сигурни смо да су та признања између осталог резултат сталног усавршавања наших службеника”.

Др Зоран Милосављевић програмски координатор НАЈУ истиче да је веома важно адекватно одговорити на изазове који тек долазе

“Драго нам је да смо и ми испред пројектног тима ЕУ у смислу координатора данас у посети Ужицу. Знамо колико је важно на прави начин управљати људским ресурсима и управо смо ми ту да подигнемо капацитете државних службеника, јер од тога у великој мери зависи колико ће институције државе Србије бити јаке и моћи, да пре свега, одговоре изазовима који су пред нама. Изазови тек предстоје, а ми смо то већ препознали па идемо један корак испред, како би били спремни за све што нас чека”.

Представници Националне академије за јавну управу састанак су одржали и са начелницима и руководиоцима одељења и сектора Градске управе града Ужица и управе Градске општине Севојно.

 

 

 

ГЗС / Град Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.336.227 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)