„Санџачка демократска партија - Хусеин Мемић” на изборима за БНВ однела победу у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
„Санџачка демократска партија - Хусеин Мемић” на изборима за БНВ однела победу у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши
Trenutno na sajtu: 324       |       Podeli:
14.11.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље/Прибој/Нова Варош - На изборима за Бошњачко национално веће, листа „Санџачка демократска партија - Хусеин Мемић”

победила је у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши.

У Пријепољу је право гласа имало 11.938 Бошњака, од којих је на изборе изашло 5.211.
Странка „Санџачка демократска партија - Хусеин Мемић” са 2.035 гласова однела је убедљиву победу у овој општини. За „Странку поверења и правде - др Мисала Праменковић” гласало је 1.555 пријепољских Бошњака, док је за „Бошњачко јединство - др Сулејман Угљанин” гласало 811. „Савез за Санџак и добре Бошњане” освојио је 795 гласова, а „Бошњачка листа - Есад Џуџо” добила је 15 гласова.

Поред Пријепоља, „Санџачка демократска партија - Хусеин Мемић” остварила је победу и у Прибоју, где је за њу гласало 863 Бошњака, што је 46,62 одсто оних са правом галса. „Странка помирења и поравде - др Мисала Праменковић” добила је поверење 497 Прибојаца, односно 26,85 одсто.
За „Бошњачко јединство – др Сулејман Угљанин“ гласало је 319 Бошњака у Прибоју или 17,23% док је „Савез за Санџак и добре Бошњане“ освојио је 159 гласова. Листа „Бошњачка листа – Есад Џуџо“ добила је 13 гласова.

И у Новој Вароши листа „Санџачка демократска партија - Хусеин Мемић” освојила је 254 гласа те је и у овој општини остварила победу. „Странка правде и помирења - др Мисала Праменковић” добила је поверење 110 Варошана, „Савез за Санџак и добре Бошњане” освојио је 46 гласова. За „Бошњачко јединство - др Сулејман Угљанин” гласала су 42 бирача, а „Бошњачка листа - Есад ЏУџо” добила је седам гласова.

„Победили смо на 2/3 изборних места у Новом Пазару и то је најважнија победа ових избора. Победили смо у Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши, Крупњу, Малом Зворнику, Лозници, Шапцу, Суботици, Зрењанину, Београду. Нигде нисмо изгубили осим Тутина и Сјенице. Ми смо све урадили што се нас тиче”, казао је оснивач СДП-а Расим Љајић након проглашења резултата избора за Бошњачка национална већа.

 

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SDP SANDZACKA DEMOKRATSPA PARTIJA HUSEIN MEMIC IZBORI BNV BOSNJACKO NACIONALNO VECE RASIM LJAJIC NOVA VAROS PRIJEPOLJE PRIBOJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.931.475 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)